Kliinisen fysiologian ja isotooppilääketieteen perusteet

Anssi Sovijärvi, Jaakko Hartiala, Juhani Knuuti, Tomi Laitinen, Pekka Malmberg (toim.)
1. painos 2018, 381 sivua, sidottu
EAN/tuotenumero
9789516567849
Saatavuus
Varastossa
92,00 €
Kliininen fysiologia ja isotooppilääketiede on nopeasti kehittynyt diagnostisen lääketieteen erikoisala, joka mittaa ja kuvaa elimistön toimintoja ja niiden häiriöitä uusimman teknologian avulla.

Monet kliinisen fysiologian ja isotooppilääketieteen tutkimukset ovat välttämättömiä tavallisten kansansairauksien, kuten astman ja sepelvaltimotaudin, diagnostiikassa ja seurannassa ja niitä tarvitaan myös lukuisien harvinaisempien sairauksien diagnostiikassa. Alan tutkimukset ovat tarpeellisia myös leikkaus- ja toimenpideriskien ja työkykyisyyden arvioinnissa. Tutkimusten tärkeitä vaatimuksia ovat mittaustulosten luotettavuus sekä menetelmien vakiointi ja turvallisuus.

Tässä uudessa Kliinisen fysiologian ja isotooppilääketieteen perusteet -kirjassa on otettu huomioon viimeisin lääketieteen ja teknologian kehitys. Erityisesti isotooppilääketieteen metodinen ja kliininen edistyminen on ollut nopeaa, minkä vuoksi kirjan koko isotooppilääketieteen osuus on uutta. PET-tutkimusten kliininen merkitys on nopeasti korostunut, mikä näkyy kirjan sisällössä.

Kliinisen fysiologian ja isotooppilääketieteen perusteet on tarkoitettu oppikirjaksi lääketieteen opiskelijoille ja alaan erikoistuville lääkäreille ja hoitajille sekä käsikirjaksi alan tutkimuksia käyttäville lääkäreille, terveydenhuoltohenkilöstölle ja alan tutkimusten parissa työskenteleville fyysikoille.

Kliinisen fysiologian ja isotooppilääketieteen perusteet on hieman laajempi kuin vuonna 2012 julkaistu, opiskelijoiden keskeisiä tarpeita varten tuotettu teos Kliinisen fysiologian perusteet.


Arvostelut

Write Your Own Review
Tuotteiden arvostelu on mahdollista ainoastaan verkkokauppamme rekisteröidyille asiakkaille. Tuotteiden tosiallista ostamista ja käyttöä emme erikseen varmenna.