Keho ja mieli - johdatus psykofyysiseen psykoterapiaan

Bodil Lindfors, K. Cecilia Waldekranz-Piselli, Jarmo Ikonen (toim.)
1.-5. painos 2024, 264 sivua, nidottu
EAN/tuotenumero
9789516567962
Saatavuus
Varastossa
Suositushinta 32,00 €
Hinta 22,40 €
Keho ja mieli – johdatus psykofyysiseen psykoterapiaan -kirja tarjoaa tietoa kehopsykoterapiasta ja sen käyttömahdollisuuksista niin terveydenhuoltoalan ammattilaisille kuin muille aiheesta kiinnostuneille.

Kaikessa psykoterapeuttisessa työskentelyssä pyritään helpottamaan psyykkisen tilan avautumista asiakkaan tavoittelemalle muutokselle. Kehopsykoterapiassa tuetaan mielen toiminnan herkempää tiedostamista sellaisena kuin nämä toiminnot ilmenevät ruumiillisesti ja ihmissuhteissa.

Keho ja mieli on ensimmäinen suomenkielinen oppikirja kehopsykoterapiasta. Teos tarjoaa syventävää tietoa tästä psykoterapian erityismetodista ja esittelee mahdollisuuksia yhdistää kehopsykoterapia useimpiin muihin yleisesti käytössä oleviin terapiamuotoihin.
 
George Downingin haastattelu perehdyttää lukijan Suomeen vakiintuneen kehopsykoterapeuttisen työn pääsuuntaukseen. Muut artikkelit valottavat kehopsykoterapeuttisen työskentelyn mahdollisuuksia, edellytyksiä, soveltuvuutta, riskejä ja monia hyötyjä erilaisissa kliinisissä yhteyksissä niin tapausesimerkkien kuin syventävän pohdinnan avulla. Ne lisäävät ymmärrystä ihmisen mielellisen ja kehollisen kokonaisuuden kohtaamiseen paitsi kokeneille psykoterapeuteille, myös jokaiselle sosiaali- ja terveysalan asiakastyötä tekevälle ammattilaiselle.

Teoksen kirjoittajat ovat käyttäneet kehopsykoterapeuttista lähestymistapaa työssään ja kokeneet sen muuttaneen oman psykoterapeuttisen työnsä aiempaa selkeämmäksi, avoimemmaksi, monipuolisemmaksi, tasa-arvoisemmaksi ja mielekkäämmäksi. Kirja on helppolukuisuudessaan ja syvällisyydessään korvaamaton apu niin terapiataitojaan kehittävälle ammattilaiselle kuin hänen asiakkaalleenkin.

Tekijät

Bodil Lindfors on filosofian tohtori, psykologi, psykoterapeutti, työnohjaaja ja kouluttajaryhmäpsykoanalyytikko (VET). Tällä hetkellä hän on psykofyysisen psykoterapian kouluttaja ja toimii psykoterapeuttina sekä työnohjaajana omalla vastaanotollaan. Hän on julkaissut useita artikkeleita psykologisissa aikakauslehdissä sekä kymmenkunta kaunokirjallista teosta.

Kerstin Cecilia Waldekranz-Piselli on psykologi ja psykoterapeutti sekä kliinisen transaktioanalyysin (CTA) ja kehollisen psykoterapian kouluttaja. Hän on syntynyt Ruotsissa mutta asunut Roomassa vuodesta 1975. Hän on opettanut Suomessa vuodesta 2005 lähtien ja on yhteistyössä George Downingin, Clara Wickströmin ja Psykofyysisen psykoterapia ry:n kanssa ollut perustamassa kehollisen psykoterapian koulutusta Suomeen. Hän on kirjoittanut artikkeleita transaktioanalyysista ja kehollisesta psykoterapiasta.

Jarmo Ikonen on koulutukseltaan kauppatieteen maisteri. Hän on toiminut useissa korkeakouluissa luennoitsijana ja kirjoittanut kirja-arvioita yhteiskuntatieteellisiin julkaisuihin sekä toiminut kulttuurialan organisaatioissa, Pro Cultura -säätiön asiamiehenä ja Littera Baltica -yhdistyksen toiminnanjohtajana. Hän on kääntänyt suomeksi viisi kirjan artikkelia.


Arvostelut

Write Your Own Review
Tuotteiden arvostelu on mahdollista ainoastaan verkkokauppamme rekisteröidyille asiakkaille. Tuotteiden tosiallista ostamista ja käyttöä emme erikseen varmenna.