Ravitsemustiede

Marja Mutanen, Harri Niinikoski, Ursula Schwab, Matti Uusitupa (toim.)
8., uudistettu painos 2021, n. 600 sivua, sidottu
EAN/tuotenumero
9789516567986
Saatavuus
Tulossa
110,00 €
Ravitsemustiede-kirjan uudistettu 8. painos tarjoaa perustiedot ravitsemustieteestä ja kliinisestä ravitsemuksesta. Kirja sisältää kattavasti nykytiedon ravitsemuksen eri osa-alueista. 

Kirja käsittelee ravitsemusfysiologian perusteet kuvituksin. Tämä osio on päivitetty ravitsemusgenomiikan ja epigenetiikan näkökulmista. Uutta ovat immunologian ja suolistomikrobiston merkitystä aineenvaihdunnalle ja terveydelle käsittelevät luvut. 

Kirjassa esitellään uusin tieto sairauksien ehkäisystä ja hoidosta ravitsemuksen keinoin sekä tarkastellaan ravitsemusta elinkaaren eri vaiheissa. Vanhenevan väestön ravitsemusongelmat huomioidaan omassa uudistetussa luvussaan.  
 
Kirjassa luodaan katsaus kansanravitsemuksen kehitykseen ja nykyravitsemukseen Suomessa. Kirjassa on uusi luku kasvis-, trendi- ja etnisistä ruokavalioista sekä ravitsemuksesta ja liikunnasta - kaikki asioita, jotka tulevat usein esille myös terveydenhuollon ammattilaisen työssä. Kirjassa kerrotaan myös lyhyesti elintarvikkeiden valvonnasta.
 

Ravitsemustiede on tarkoitettu ensisijaisesti lääketieteen ja ravitsemustieteen opiskelijoille, lääkäreille, ravitsemusasiantuntijoille ja terveydenhuoltohenkilöstölle. Myös muut ravitsemuksesta kiinnostuneet saavat siitä arvokasta tietoa.
 

Arvostelut

Write Your Own Review
Vain rekisteröityneet käyttäjät voivat arvostella tuotteita. Ole hyvä ja Kirjaudu sisään tai Luo tili.