Kiehtovat geenit - Mihin geenitietoa käytetään?

Maarit Jokela, Mirkka Oja-Leikas, Meri Rova (toim.)
1.-2. painos 2017, 213 sivua, nidottu
EAN/tuotenumero
9789516568167
Saatavuus
Varastossa
36,00 €
Mikä geeni on ja mitä se tekee? Pitäisikö geenitiedosta olla huolissaan?

Tietomme geeneistä lisääntyy huimaa tahtia. Tutkimustietoa ei saada vain yksittäisistä geeneistä, vaan koko perimästä kaiken aikaa yhä nopeammin ja halvemmalla. Geenitietoon kohdistuu suuria odotuksia, mutta samanaikaisesti lisääntyy pelko siitä, mihin kaikkeen sitä voidaan käyttää. 

Kiehtovat geenit – Mihin geenitietoa käytetään? tarjoaa lukijalleen monipuolisen tietopaketin geeneistä. Joukko alan asiantuntijoita kertoo käytännönläheisesti ja yleistajuisesti geenitiedon tuomista mahdollisuuksista ja kiistakysymyksistä. Teoksessa käsitellään esimerkkien kautta suomalaisten geeniperimää, geenien muokkausta, geenien ja ympäristön vuorovaikutusta, genetiikan etiikkaa ja geenitiedon kaupallisuutta. Kirja kertoo muun muassa, mitä hyötyä geenitesteistä on ja mitä sairauksia geeniterapian avulla voidaan parantaa. Entä mitä kaksostutkimukset kertovat meille ja mihin tutkimuksessa tarvitaan koe-eläimiä? Myös me suomalaiset olemme hyviä geenitutkimuksen kohteita, miksi niin?  Miten geenejä voidaan muokata niin bakteereissa, kasveissa kuin ihmisessä?

Kirja sopii kaikille geeneistä, biologiasta ja lääketieteestä kiinnostuneille. Kirjassa on mielenkiintoista luettavaa esimerkiksi biologian ja lääketieteen opettajille ja opiskelijoille.Tekijät

Maarit Jokela, FT
Biokemian tohtori, joka on kirjoittanut viidentoista vuoden ajan tiedettä popularisoivia artikkeleita. Jokela on väitellyt Oulun yliopistosta DNA:n kopioinnista ja korjauksesta. Väitöksen jälkeen hän on toiminut tutkijatohtorina liikalihavuutta ja valtimoiden kovettumatautia tutkivassa tutkimusryhmässä. Jokela työskentelee nyt Oulun yliopistossa innovaatioasiamiehenä vastaten biotieteiden tutkimustulosten kaupallistamisesta sekä siihen liittyvästä viestinnästä.

Mirkka Oja-Leikas, FM
Tieteen yleistajuistamiseen erikoistunut suomen kielen ja viestinnän ammattilainen. Työskennellyt erilaisissa viestinnän ja markkinoinnin asiantuntijatehtävissä. Monipuolinen työkokemus tiedeviestinnästä, hankeviestinnän strategisesta suunnittelusta, kuntaviestinnästä ja seudullisen markkinoinnin kehittämisestä sekä yritysten markkinointiviestinnästä. Toiminut lisäksi opetus- ja koulutustehtävissä sekä freelance-tiedetoimittajana.

Meri Rova, FT
Toimii Geenit ja yhteiskunta -Argumenta-hankkeen koordinaattorina Biocenter Oulussa, Oulun yliopistossa. Työskennellyt sitä ennen monipuolisesti erilaisissa terveyden edistämisen ja viestinnän tehtävissä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksella.  Rova on väitellyt vuonna 2005 Oulun yliopistosta lastentautien alalta. Väitöskirjassaan hän tutki keskosten keuhkosairauksien genetiikkaa.

Arvostelut

Arvio:
100%
1 arvostelu
Write Your Own Review
Tuotteiden arvostelu on mahdollista ainoastaan verkkokauppamme rekisteröidyille asiakkaille. Tuotteiden tosiallista ostamista ja käyttöä emme erikseen varmenna.