Yleislääketieteen perusteet

Marjukka Mäkelä, Sirkka Keinänen-Kiukaanniemi, Päivi Korhonen, Elise Kosunen, Pekka Mäntyselkä, Pirkko Salokekkilä (toim.)
2020
EAN/tuotenumero
9789516568587
51,00 €
Yleislääketieteen ydinpiirteisiin kuuluvat valikoimattomien potilaiden kohtaaminen ja hoito, kokonaisuuksien ymmärtäminen ja hallinta, tiimityö sekä epävarmuuden ja muutoksen sieto. Yleislääketieteen perusteet tarjoaa lääkäreille välineitä työn tekemiseen, arviointiin ja kehittämiseen.

Kirjassa tarkastellaan potilaan ja lääkärin kohtaamista, yleislääkärin työn erityispiirteitä, työn hallintaa ja kehittämistä, perusterveydenhuollon teknologioita,, sosiaali- ja terveydenhuollon toimintakokonaisuutta ja tiimityötä, lääkärin ammattiin liittyviä juridisia, taloudellisia ja eettisiä kysymyksiä sekä terveyden edistämistä ja sairauksien ehkäisyä niin yhteisötasolla kuin vastaanotolla.

Yleislääketieteen perusteet soveltuu lääketieteen perusopetukseen ja erikoistumisopintoihin erityisesti yleislääketieteessä, työterveyshuollossa ja terveydenhuollossa.

Teos on hyödyllinen yleislääkäreille sekä heidän kanssaan yhteistyötä tekeville erikoislääkäreille, terveydenhoitajille, sairaanhoitajille ja muille ammattihenkilöille. Perusterveydenhuollon käsikirjana se sopii terveyspolitiikan ja -hallinnon alalla toimiville.


Tilaus oikeuttaa tietokannan 12 kuukauden henkilökohtaiseen käyttöoikeuteen. Organisaatiokäyttö ja usean käyttäjän lisenssit hinnoitellaan käyttäjien lukumäärän perusteella. Tiedustele organisaatiolisenssin tarjousta osoitteesta oppiportti@duodecim.fi.

Tekijät

Päätoimittaja

Marjukka Mäkelä LKT, M.Sc. (ClinEpi), yleislääkäri, yleislääketieteen professori, Kööpenhaminan yliopisto; tutkimusprofessori emerita, Terveyden ja hyvinvoinnin laitos.

Toimittajat

Sirkka Keinänen-Kiukaanniemi LKT, yleislääkäri, yleislääketieteen professori emerita, lääkärikouluttaja, Oulun yliopisto, Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri, peruspalvelukuntayhtymä Selänne

Päivi Korhonen LT, yleislääkäri ja sisätautien erikoislääkäri, diabeteksen hoidon ja lääkärikouluttajan erityispätevyys; yleislääketieteen professori ja ylilääkäri Turun yliopisto ja Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri

Elise Kosunen LT, yleislääkäri, yleislääketieteen professori emerita Tampereen yliopisto

Pekka Mäntyselkä LT, yleislääkäri, lääkärikouluttajan erityispätevyys, yleislääketieteen professori ja ylilääkäri; Itä-Suomen yliopisto ja Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin perusterveydenhuollon yksikkö  

Pirkko Salokekkilä LT, yleislääkäri, lääkärikouluttajan erityispätevyys, Helsingin sosiaali-ja terveystoimialan koulutusylilääkäri 

Arvostelut

Write Your Own Review
Tuotteiden arvostelu on mahdollista ainoastaan verkkokauppamme rekisteröidyille asiakkaille. Tuotteiden tosiallista ostamista ja käyttöä emme erikseen varmenna.