Ei tuotteita0,00 €

Ei tuotteita0,00 €

Kliininen neuropsykologia

Kliininen neuropsykologia

Mervi Jehkonen, Tiia Saunamäki, Laura Hokkanen (toim.)

3., uudistettu painos 2019, 564 sivua, sidottu

EAN/tuotenumero:
9789516568693
Saatavuus:
Varastossa
94,00 €
Kliinisen neuropsykologian tutkimuskohteena on aivojen toimintahäiriöiden vaikutus tiedonkäsittelytoimintoihin, tunteisiin ja käyttäytymiseen. Neuropsykologiselle asiantuntemukselle on laaja-alaista tarvetta mm. osana muistisairauksien diagnostiikkaa väestön ikääntyessä sekä traumaattisten aivovammojen seuraamusten tunnistamisessa ja kuntoutuksessa. Tietoyhteiskunnan haasteet edellyttävät taitoa ymmärtää ihmisen tiedonkäsittelytoimintojen mahdollisuuksia ja rajoituksia. 
Kliininen neuropsykologia -teoksessa tutkitaan aivojen toimintahäiriöiden vaikutuksia kognitiiviseen toimintakykyyn ja käyttäytymiseen. Kirja keskittyy aikuisiän neuropsykologisiin häiriöihin ja oirekuviin, jotka liittyvät pääasiassa neurologisiin ja psykiatrisiin sairauksiin sekä kehityksellisiin oirekuviin. Siinä kuvataan keskeiset neuropsykologiset häiriöt, eri sairauksien oirekuvat sekä neuropsykologisen kuntoutuksen periaatteet eri häiriöissä. Lisäksi käsitellään neuropsykologista työ- ja ajokyvyn arviointia sekä oikeustoimikelpoisuuden arviointia. 
Kauttaaltaan uudistunut kirjan kolmas painos sisältää aiempaa kattavammin tietoa tiedonkäsittelyyn vaikuttavista somaattisista tiloista sekä täysin uutena kokonaisuutena aihealueita koskevia kehityksellisiä häiriöitä, joissa tutkimustieto oireiden jatkuvuudesta lapsuudesta aikuisuuteen on lisääntynyt. 
Kliininen neuropsykologia on tarkoitettu tieto- ja käsikirjaksi psykologeille, neuropsykologeille, psykoterapeuteille, lääkäreille, hoitohenkilöstölle sekä puhe-, toiminta- ja fysioterapeuteille. Se soveltuu myös eri alojen perus- ja erikoistumisopintoihin sekä sairastuneiden ja heidän läheistensä ohjaukseen ja neuvontaan.