Laivasairaanhoidon käsikirja

Päivi Miilunpalo, Heidi Lindfors
1. painos 2019, 214 sivua, sidottu
EAN/tuotenumero
9789516568792
Saatavuus
Varastossa
58,00 €
Sairauksien ja tapaturmien hoito merellä tapahtuu usein vaikeissa olosuhteissa, kaukana maista. Tällöin on vaikeaa tai toisinaan jopa mahdotonta saada lääkäri laivalle tai toimittaa sairastunut tai loukkaantunut maihin. Onnistunut hoito riippuukin laivan omista hoitomahdollisuuksista.

Laivasairaanhoidon käsikirjan tavoitteena on auttaa ja tukea merenkulkijoita, joiden tehtävänä on vastata laivalla annettavasta sairaanhoidosta. Käytännönläheisessä kirjassa annetaan ohjeita tapaturmien ja sairastumisten varalle huomioiden laivan rajalliset tutkimus- ja hoitomahdollisuudet. Kirja opastaa, miten oireiden ja löydösten perusteella on parasta menetellä ja milloin kysyä neuvoa lääkäriltä.

Kirjan ohjeissa hoito- ja tutkimusmenetelmät kuvataan mahdollisimman ymmärrettävästi. Kirjan alkuosassa käsitellään välittömät, henkeä pelastavat tehtävät ja muut kiireelliset hoitotoimet. Sairauksissa keskitytään diagnoosien tekemisen sijaan tavallisimpiin oireisiin ja niiden selvittämiseen. Hoito-ohjeet on päivitetty vastaamaan uusitun laiva-apteekin varustusta ja uudistuneita hoitomenetelmiä.

Kirja on suunnattu laivalla työskenteleville merenkulkijoille, ja se sopii myös laivaväen määräysten ja säädösten mukaiseen lääkinnälliseen perus- ja jatkokoulutukseen.

Tekijät

Päivi Miilunpalo
Työterveyshuollon ja yleislääketieteen erikoislääkäri, liikennelääketieteen erityispätevyys. Ylilääkäri, Työterveyslaitos. Työterveyslääkäri ja merimieslääkäri Turun työterveystalo.

Heidi Lindfors
Työterveyshuollon erikoislääkäri. Merimieslääkäri. Merenkulun asiantuntijalääkäri, Työterveyslaitos. Työterveyslääkäri, Terveystalo Turku.

Arvostelut

Write Your Own Review
Tuotteiden arvostelu on mahdollista ainoastaan verkkokauppamme rekisteröidyille asiakkaille. Tuotteiden tosiallista ostamista ja käyttöä emme erikseen varmenna.