Naistentaudit ja synnytykset

Juha Tapanainen, Oskari Heikinheimo, Kaarin Mäkikallio (toim.)
6., uudistettu painos 2019, 624 sivua, sidottu
EAN/tuotenumero
9789516569300
Saatavuus
Varastossa
109,00 €
Naistentaudit ja synnytykset -kirjan kuudennen painoksen sisältö on ajantasaistettu ja siihen on lisätty alan uusin kansainvälinen tieto sovellettuna suomalaisiin olosuhteisiin. 

Kirjassa kuvataan gynekologiset perustiedot normaalista lisääntymisestä sekä opetetaan hoitamaan niiden mahdollisia häiriöitä. Kirjan aiheita ovat mm. perhesuunnittelu, normaali raskaus ja synnytys, vaihdevuodet, virtsatieongelmat sekä gynekologiset infektiot ja kasvaimet. 

Tämän painoksen muutokset pyrkivät seuraamaan yhteiskunnan ilmiöitä.  Uusina aiheina ovatkin mukana nuorisogynekologia,  transsukupuolisuus, synnytyspelko ja seksuaalinen väkivalta. Raskaus ja mielenterveysongelmat sekä raskausajan kuvantaminen ovat myös saaneet omat lukunsa. Maahanmuuttajien lisääntymisterveyttä on käsitelty aiempaa enemmän. Tekstiin on ensimmäistä kertaa lisätty kirjallisuusviitteitä, millä on haluttu korostaa tutkimustuloksiin perustuvia hoitokäytäntöjä.

Naistentaudit ja synnytykset sopii perusoppikirjaksi lääketieteen opiskelijoille, erityisesti naistentauteihin ja synnytyksiin erikoistuville, mutta myös lähdeteokseksi yleislääkäreille ja muille terveydenhuollon ammattilaisille.

Tekijät

Juha Tapanainen
Synnytys- ja naistentautiopin professori Helsingin yliopistossa vuodesta 2012. Lisääntymislääketieteen professori 1999–2005 ja synnytys- ja naistentautiopin professori Oulun yliopistossa 2005–2012. LL 1980, LKT 1982, dosentti 1988, synnytys- ja naistentautiopin erikoislääkäri 1988, gynekologisen endokrinologian erikoislääkäri 1991, andrologian erityispätevyys 2003. Luottamustoimet: International Federation of Fertility Societies, American Society for Reproductive Medicine, Suomen Endokrinologiyhdistys, Suomen Gynekologiyhdistys, European Board & College of Obstetrics, Nordic Federation of Obstetrics and Gynecology, European Society of Human Reproduction and Embryology. Päätutkimusaiheina munasarjan toiminnan säätely, monirakkulainen munasarjaoireyhtymä, infertiliteetti, raskausdiabetes ja kantasolujen erilaistaminen.


Oskari Heikinheimo
Synnytys- ja naistentautiopin ruotsinkielinen professori Helsingin yliopistossa vuodesta 2014. Kätilöopiston sairaalan vastaava ylilääkäri 2009–2018. LL 1989, LKT 1990, dosentti 1996 ja synnytys- ja naistentautiopin erikoislääkäri 2000. Aikakauskirja Duodecimin toimittaja 2007–2019. Luottamustoimet: Lääkäriseura Duodecim, Suomen Lääketieteen Säätiö, Suomen Gynekologiyhdistys, Nordic Federation of Obstetrics and Gynecology, European Society of Human Reproduction and Embryology. Tutkimusaiheina mm. perhesuunnittelu ja hyvänlaatuiset gynekologiset sairaudet.


Kaarin Mäkikallio
Turun yliopistollisen sairaalan naistentautien ja synnytysten ylilääkäri vuodesta 2018. Raskaus ja synnytys -vastuualueen johtaja 2016–2018. LL 1990, LT 2002, dosentti 2007, synnytys- ja naistentautiopin erikoislääkäri 1998, perinatologian erikoislääkäri 2005. Luottamustoimet: Suomen Gynekologiyhdistys, Nordic Federation of Obstetrics and Gynecology, Ultraääniseura. Tieteellisen mielenkiinnon kohteina sikiön kardiovaskulaarinen fysiologia; tutkimustyössä Harvardin yliopistossa, Massachusetts Institute of Technology:ssa ja Toronton yliopistossa. 

Arvostelut

Write Your Own Review
Tuotteiden arvostelu on mahdollista ainoastaan verkkokauppamme rekisteröidyille asiakkaille. Tuotteiden tosiallista ostamista ja käyttöä emme erikseen varmenna.