Allergiset sairaudet ja astma

Mika Mäkelä, Ilkka Harvima, Paula Kauppi, Johannes Savolainen, Pia Ralli (toim.)
1. painos 2020, 550 sivua, sidottu
EAN/tuotenumero
9789516569317
Saatavuus
Varastossa
109,00 €
Allergiset sairaudet ja astma on kattava ja käytännönläheinen teos allergisten sairauksien ja astman mekanismeista, diagnostiikasta, hoidosta ja hoidon ohjauksesta.

Käsiteltyjä allergioita ja yliherkkyyksiä ovat siitepölyallergiat, eläin- ja hyönteisallergiat, lasten ja aikuisten ruokayliherkkyys sekä lääkeyliherkkyydet. Erikseen tarkastellaan allergisia nenä- ja silmäsairauksia. Ihotaudeista käsitellään atooppista ekseemaa, urtikarioita ja angioödeemia, kosketus- ja valoihottumia.

Astman diagnostiikka, hoito ja hoidon ohjaus muodostavat keskeisen osan teosta. Astmalääkkeiden käyttöperiaatteet kuvataan lääkeryhmittäin. Lasten astmaa tarkastellaan omana kokonaisuutenaan.

Käsiteltyjä tutkimuksia ovat ihotestit, nenän ja silmien tutkimukset, altistukset, verikokeet sekä keuhkojen toimintakokeet. Muita aiheita ovat siedätyshoito, allergisten sairauksien ja astman yhteydet työhön ja työkykyyn sekä sisä- ja ulkoilmaan liittyvä herkistyminen.

Taulukot, piirrokset ja valokuvat sekä potilasohjeet tukevat teoksen käyttöä sekä oppimateriaalina että käytännön käsikirjana.

Allergiset sairaudet ja astma on suunnattu allergisia sairauksia ja astmaa hoitaville eri alojen ammattilaisille, kuten lääkäreille, sairaanhoitajille ja ravitsemusterapeuteille, sekä näiden alojen opiskelijoille ja opettajille. Teos soveltuu myös keuhkosairauksiin ja ihotauteihin erikoistuville.  Tekijät

Mika Mäkelä 

kliinisen allergologian professori Helsingin yliopistossa 2012− sekä vastaava ylilääkäri HUS Tulehduskeskus Iho- ja allergiasairaalassa 2015−; LT, M.Sc., lastentautien ja lastenallergologian erikoislääkäri; Ruoka-allergiat (lasten) sekä Astma Käypä hoito -ryhmien puheenjohtaja; useiden kansainvälisten astmaan ja allergiaan liittyvien työryhmien jäsen.

Ilkka Harvima 

ihotautien ja allergologian professori Itä-Suomen yliopistossa sekä ihotautien sivuvirkainen ylilääkäri Kuopion yliopistollisessa sairaalassa 2003–; LT, iho- ja sukupuolitautien erikoislääkäri.

Paula Kauppi 

osastonylilääkäri HUS Tulehduskeskus Iho- ja allergiasairaalassa 2014–; LT, keuhkosairauksien ja allergologian erikoislääkäri, allergologian dosentti.

Pia Ralli 

osastonhoitaja HUS Tulehduskeskus Iho- ja allergiasairaalan Lastenyksikössä ja Allergiatutkimuskeskuksessa 1998−; erikoissairaanhoitaja.

Johannes Savolainen 

kliinisen allergologian professori Turun yliopistossa ja ylilääkäri TYKS Allergiayksikössä 2009−; LT, lastentautien erikoislääkäri, lastenallergologian erikoislääkäri.

Arvostelut

Write Your Own Review
Tuotteiden arvostelu on mahdollista ainoastaan verkkokauppamme rekisteröidyille asiakkaille. Tuotteiden tosiallista ostamista ja käyttöä emme erikseen varmenna.