Ei tuotteita0,00 €

Ei tuotteita0,00 €

Allergiset sairaudet ja astma

Allergiset sairaudet ja astma

Mika Mäkelä, Ilkka Harvima, Paula Kauppi, Johannes Savolainen, Pia Ralli (toim.)

1. painos 2020, n. 500 sivua, sidottu

EAN/tuotenumero:
9789516569317
Saatavuus:
Tulossa
109,00 €
Kirjassa käsitellään kattavasti ja monipuolisesti allergisten sairauksien mekanismeja, diagnostiikkaa ja hoitoa. Allergian tutkimuksiin liittyen käsitellään muun muassa ihopistokokeita, altistuksia, laboratoriotutkimuksia ja keuhkojen toimintakokeita. Keskeisen osan teosta muodostaavat astman diagnostiikkaa ja hoitoa sekä hoidon ohjausta käsittelevät luvut. Lasten astmaa käsitellään erikseen. 
Käsiteltäviä ihosairauksia ovat atooppinen ihottuma, nokkosihottumat ja angioödeemat, kosketusihottumat ja valoihottumat. Käsiteltäviä allergioita ja yliherkkyyksiä ovat siitepölyallergiat, eläinallergiat, ruokayliherkkyys ja lääkeyliherkkyydet. Teoksessa käsitellään myös työhön liittyviä allergisia sairauksia, anafylaksiaa ja sisäilmaan liittyviä kysymyksiä. Lasten osalta keskeisiä aiheita ovat astma ja ruokayliherkkyys.
Havainnolliset taulukot, piirrokset, valokuvat ja videot sekä tapausesimerkit ja potilasohjeet tukevat teoksen käyttöä sekä oppimateriaalina että käytännön käsikirjana. Sisältöä voi hyödyntää monipuolisesti perus-, jatko- ja täydennyskoulutuksessa.
Teos on tarkoitettu allergisia sairauksia ja astmaa hoitaville eri alojen ammattilaisille (mm. lääkärit, sairaanhoitajat, ravitsemusterapeutit), opettajille sekä opiskelijoille. Kattavasti allergisia sairauksia kuvaavana teoksena se soveltuu myös keuhkosairauksiin ja ihotauteihin erikoistuville.