Irti unettomuudesta

Tuula Tanskanen, Eero-Matti Gummerus, Ville Ritola, Katinka Tuisku, Jan-Henry Stenberg
1. painos 2021, 121 sivua, nidottu
EAN/tuotenumero
9789516569386
Saatavuus
Varastossa
Suositushinta 28,00 €
Hinta 19,60 €
Unettomuuden ytimessä on kokemus vaikeudesta nukkua ja pelko sen seuraamuksista, jotka ylläpitävät unen kannalta haitallisia toimintamalleja, tunteita ja ajatuksia. Lisäksi pelko siitä, että selviytyy seuraavana päivänä normaalia huonommin, sekä unettomuuden aiheuttama ahdistus vaikuttavat seuraavaan päivään merkittävämmin kuin unettomuuden suorat fysiologiset vaikutukset. Unettomuushäiriöstä on kyse silloin, kun unettomuusoireilu jatkuu pitkään ja ylläpitää itse itseään.

Unettomuuden päiväaikaiset haitat ovat vahvemmin yhteydessä unettomuudesta kärsivän kokemukseen nukkumisesta kuin objektiiviseen unen kestoon. Siten huonon nukkumisen aikaansaama ahdistus, pelko ja stressi uhkaavat hyvinvointia keskeisesti. Oleellista unettomuuden hoidossa onkin muuttaa omaa suhtautumistaan nukkumiseen hyväksyvämmäksi ja luottavaisemmaksi ja madaltaa vaatimustasoa oman nukkumisen suhteen.

Irti unettomuudesta -kirja tarjoaa unettomuuden lääkkeettömän hoidon työkalut työkirjaksi koottuna terveydenhuollon ammattilaiselle tai kenelle hyvänsä unettomuudesta kärsivän omaan käyttöön. Kirja perustuu Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä kehitettyyn verkkoterapiaan, joka tarjoaa kohdennettua etähoitoa mielenterveyden häiriöihin.  Se pohjautuu kognitiiviseen käyttäytymisterapiaan, joka on yksi tehokkaimmista ja tutkituimmista masennuksen hoitotavoista.

Irti unettomuudesta kuuluu Kustannus Oy Duodecimin ja HUS Mielenterveystalon psyykkistä hyvinvointia edistävään tietokirjasarjaan, jonka teokset tarjoavat luotettavaa ja kansantajuista tietoa sekä itsehoitomenetelmiä keskeisiin psykiatrisiin häiriöihin.

Arvostelut

Write Your Own Review
Tuotteiden arvostelu on mahdollista ainoastaan verkkokauppamme rekisteröidyille asiakkaille. Tuotteiden tosiallista ostamista ja käyttöä emme erikseen varmenna.