Ei tuotteita0,00 €

Ei tuotteita0,00 €

Irti bulimiasta

Irti bulimiasta

Katarina Meskanen, Jaana Suokas, Eero-Matti Gummerus, Jan-Henry Stenberg

1. painos 2019, n. 135 sivua, nidottu

EAN/tuotenumero:
9789516569478
Saatavuus:
Tulossa
24,00 €
Bulimiassa laihduttaminen, ahmiminen ja ahmitusta ruoasta eroon hankkiutuminen muodostavat noidankehän, joka alkaa vähitellen määrittää elämää yhä enemmän.
Irti bulimiasta on itsehoito-opas bulimiaa sairastaville. Sen sisältämän tiedon ja harjoitusten avulla voi bulimia-oireista vapautua omin avuin, ennen kuin ongelmat pitkittyvät ja vaikeutuvat. Opas pohjautuu HUS Mielenterveystalon kehittämään itsehoito-ohjelmaan, joka tarjoaa nopeasti saatavilla olevaa hoitoa lieviin ja keskivaikeisiin mielenterveyden ongelmiin. Bulimian hoito-ohjelma perustuu ihmisen ajattelua ja oppimista koskevaan kognitiiviseen ja käyttäytymisterapeuttiseen tietoon. Kognitiivisen käyttäytymisterapian mukaan ajatukset, tunteet ja käyttäytyminen ovat jatkuvassa yhteydessä toisiinsa, ja  sen on osoitettu olevan tehokkain terapiamuoto bulimian hoidossa.
 Kognitiivisen käyttäytymisterapian mukaan ajatukset, tunteet ja käyttäytyminen ovat jatkuvassa yhteydessä toisiinsa. Tämän itsehoito-oppaan tavoitteena ovat bulimiaan liittyvien haitallisten uskomusten ja ajatusten tunnistaminen ja niiden muokkaaminen. Haitallisia ajatuksia pyritään korvaamaan vaihtoehtoisilla, toipumista tukevilla ajatusmalleilla. Samalla opetellaan uudenlaisia toimintamalleja, jotka edesauttavat oireista vapautumista.