Hyvän unen avaimet - Opas unettomuuden itsehoitoon

Heli Järnefelt
1.-2. painos 2023, 117 sivua, nidottu
EAN/tuotenumero
9789523601581
Saatavuus
Varastossa
29,00 €
Oivalluksia ja apua hyvän unen edistämiseen!

Hyvän unen avaimet -opas tarjoaa selkeitä ja helposti lähestyttäviä, hoitosuositusten mukaisia itsehoitokeinoja hyvän unen edistämiseen ja unettomuuden helpottamiseen. Unettomuuden kokonaisvaltaiseen hoitoon kuuluu itsehoidon lisäksi terveydenhuollossa toteutettava unettomuuden lääkkeetön hoito, tarpeen mukaan lääkehoito, muiden sairauksien hyvä hoito ja hyvien elämäntapojen edistäminen.

Hyvää unta pidetään terveellisen ruokavalion ja liikunnan ohella yhä tärkeämpänä terveystrendinä. Arviolta 10 % aikuisista kärsii kuitenkin unettomuushäiriödiagnoosin kriteerit täyttävästä unettomuudesta.

Unettomuuden lääkkeetöntä hoitoa on tutkittu paljon ja tällä hetkellä psykologisiin menetelmiin perustuvaa hoitoa pidetäänkin ensisijaisena sen hoidossa. Yhtenä hoidon lähtökohtana on itsehoidollisten menetelmien käyttäminen. Monet unettomuudesta kärsivät saavat itsehoitomenetelmistä riittävän avun. 

Tämä opas on rakennettu siten, että se auttaa sinua pohtimaan unta ja univaikeutta omalla kohdallasi ja luomaan henkilökohtaisia, sinulle sopivia itsesäätelytaitoja hyvän unen edistämiseksi. Voimme kehittää itsesäätelytaitojamme myös unen suhteen eli oppia säätelemään omaa toimintaamme, ajatteluamme ja tunteitamme joustavasti siten, että hyvän unen edellytykset paranevat.

Tekijät

Heli Järnefelt on uneen ja unettomuuden hoitoon erikoistunut psykologi, psykoterapeutti ja tutkija. Hän on tehnyt väitöskirjan unettomuudesta ja kouluttanut unettomuuden lääkkeettömästä hoidosta sekä hoitanut unettomuudesta ja muista unihäiriöistä kärsiviä noin 20 vuoden ajan. Lisäksi hän on kirjoittanut aiheeseen liittyen sekä tieteellisiä artikkeleita että ammattilaisille tarkoitettuja ja yleistajuisia oppaita, kirjan kappaleita ja artikkeleita.

Arvostelut

Write Your Own Review
Tuotteiden arvostelu on mahdollista ainoastaan verkkokauppamme rekisteröidyille asiakkaille. Tuotteiden tosiallista ostamista ja käyttöä emme erikseen varmenna.