Hyvän unen avaimet - Opas unettomuuden itsehoitoon

Heli Järnefelt
1. painos 2021, n. 117 sivua, nidottu
EAN/tuotenumero
9789523601581
Saatavuus
Tulossa
34,00 €
Nukkumiseen panostamista pidetään terveellisen ruokavalion ja liikunnan ohella yhä tärkeämpänä terveystrendinä. Moni meistä luistaa ruokavaliosuosituksista eikä liiku riittävästi. Sama pätee nukkumiseen ja huonoksi koettu uni näyttää lisääntyneen. Tällä hetkellä arviolta 10 % aikuisväestöstä kärsii unettomuushäiriödiagnoosin kriteerit täyttävästä unettomuudesta.

Unettomuuden lääkkeetöntä hoitoa on tutkittu 1970-luvulta lähtien ja tällä hetkellä psykologisiin menetelmiin perustuvaa hoitoa pidetäänkin ensisijaisena sen hoidossa. Yhtenä hoidon lähtökohtana on itsehoidollisten menetelmien käyttäminen ja monet unettomuudesta kärsivät saavat jo riittävän avun siitä.

Hyvän unen avaimet -oppaan tarkoitus on tarjota selkeitä ja helposti lähestyttäviä, hoitosuositusten mukaisia itsehoitokeinoja unen parantamiseen ja unettomuuden helpottamiseen.

Tekijät

Heli Järnefelt  on uneen ja unettomuuden hoitoon erikoistunut psykologi, psykoterapeutti ja tutkija. Hän on tehnyt väitöskirjan unettomuuden lääkkeettömästä hoidosta sekä hoitanut unettomuudesta ja muista unihäiriöistä kärsiviä noin 20 vuoden ajan. Lisäksi hän on kirjoittanut aiheeseen liittyen sekä tieteellisiä artikkeleita että ammattilaisille tarkoitettuja ja yleistajuisia oppaita, kirjan kappaleita ja artikkeleita.

Arvostelut

Write Your Own Review
Vain rekisteröityneet käyttäjät voivat arvostella tuotteita. Ole hyvä ja Kirjaudu sisään tai Luo tili.