Viisas mieli – opas tunnesäätelyvaikeuksista kärsiville

Minna Sadeniemi, Miikka Häkkinen, Maaria Koivisto, Teemu Ryhänen, Anna-Liisa Tsokkinen
1.-11. painos 2023, 318 sivua, nidottu
EAN/tuotenumero
9789516560826
Saatavuus
Varastossa
34,00 €
Viisas mieli – opas tunnesäätelyvaikeuksista kärsiville auttaa selviämään vaikeiden tunteiden ja tilanteiden kanssa taitavasti. Kirjassa opetetaan dialektisen käyttäytymisterapian eli DKT:n konkreettisia taitoja, joiden avulla tunteiden kanssa on mahdollista päästä parempaan tasapainoon, vaikka lähtökohdat olisivat vaikeatkin.

Olemme jo synnynnäisesti erilaisia sen suhteen, miten herkästi ja vahvasti koemme tunteita. Useimmilla on toisinaan tilanteita ja elämänvaiheita, jolloin tunteet lyövät yli. Joillekin tunteiden säätely voi olla koko ajan vaikeaa, mikä voi näkyä tunnepurkauksina, impulsiivisena käyttäytymisenä tai juuttumisena vaikkapa vihan, häpeän tai kelpaamattomuuden tunteisiin ja niiden tuomaan yksinäisyyteen.

Tunteiden säätelyn vaikeudet voivat aiheuttaa kärsimystä ja vaikuttaa elämänlaatuun, ihmissuhteisiin ja kykyyn toimia kohti oman elämän päämääriä. Ne voivat johtaa päihteiden käyttöön, syömisongelmiin, mieliala- ja ahdistusoireisiin ja toistuviin vaikeuksiin vuorovaikutuksessa toisten kanssa.

Viisas mieli on ensimmäinen suomalainen DKT-opas. Se opastaa vahvistamaan positiivista muutosta omissa tunnesäätely- ja ihmissuhdetaidoissa dialektisen käyttäytymisterapian periaatteiden avulla.

Teos on tarkoitettu tunnesäätelyvaikeuksista kärsiville ja heidän läheisilleen sekä kaikille tunnesäätelyasioista kiinnostuneille. Se soveltuu hyvin myös perehdytys- ja työvälineeksi jokaiselle sosiaali-, terveys- ja kasvatusalan ammattilaiselle, joka tekee töitä tunnesäätelyvaikeuksista kärsivien parissa. 


Tekijät

Minna Sadeniemi on psykiatrian erikoislääkäri ja psykoterapeutti (perheterapia).

Miikka Häkkinen on psykiatrian erikoislääkäri ja psykoterapeutti (kognitiivinen käyttäytymisterapia).

Maaria Koivisto on psykiatrian erikoislääkäri ja psykoterapeutti (kognitiivinen terapia).

Teemu Ryhänen on kouluttajapsykoterapeutti (VET, kognitiivinen käyttäytymisterapia) ja käyttäytymisanalyytikko.

Anna-Liisa Tsokkinen on psykoterapeutti (YET, kognitiivinen käyttäytymisterapia).


Arvostelut

Arvio:
100%
1 arvostelu
Write Your Own Review
Tuotteiden arvostelu on mahdollista ainoastaan verkkokauppamme rekisteröidyille asiakkaille. Tuotteiden tosiallista ostamista ja käyttöä emme erikseen varmenna.