Kiintymyssuhteet elämänkaaressa

Jari Sinkkonen
1.-6. painos 2022, 223 sivua, nidottu
EAN/tuotenumero
9789516567443
Saatavuus
Varastossa
Suositushinta 34,00 €
Hinta 23,80 €
Kiintymyssuhteet elämänkaaressa  vie lukijan kiintymyssuhteiden suurenmoisen kiehtovaan aiheeseen. "  Miten kiintymyyssuhteet kehittyvät elämänkaaressa?

Ihmisen tarve saada läheisyyttä, turvaa ja lohdutusta ei rajoitu vauvaikään eikä edes lapsuuteen vaan jatkuu aina kuolemaan saakka. Vauva suojautuu vaaroilta pysyttelemällä hoivaajan lähellä. Tätä välttämätöntä suhdetta kutsutaan kiintymyssuhteeksi. Psykiatri John Bowlbyn ja psykologi Mary Ainsworthin työstä on versonut satoja tutkimuksia, joiden perusteella on ymmärretty erokokemusten kauaskantoisia seurauksia.

Varhain omaksutut sisäistetyt kiintymyssuhdemallit ovat psyykkisiä rakenteita, joilla on taipumus pysyä samanlaisina silloin, kun olosuhteetkin ovat samanlaiset. Turvallinen kiintymys voi muuttua turvattomaksi, jos elämä muuttuu epävakaaksi. Onneksi päinvastainenkin suunta on mahdollinen: turvattomasti kiintynyt ihminen voi löytää korjaavan suhteen jostakusta läheisestä – tai toisinaan terapeutista.Tekijät

LT, Jari Sinkkonen toimii Turun yliopiston lastenpsykiatrian dosenttina ja lasten- ja nuorisopsykoterapeuttina. Hän työskentelee terapeuttina, työnohjaajana ja kouluttajana. Hän on kirjoittanut useita kirjoja lapsen kasvusta ja kehityksestä.

Teoksesta muualla

Kuuntele Yle Areenassa Jari Sinkkonen Kalle Haatasen ohjelmassa.

Miten turvattoman lapsuuden jäljet voi korjata? Kuuntele Mieletöntä, Anja Snellman! -podcastin jakso, jossa vieraana lastenpsykiatrian dosentti Jari Sinkkonen.

Arvostelut

Write Your Own Review
Tuotteiden arvostelu on mahdollista ainoastaan verkkokauppamme rekisteröidyille asiakkaille. Tuotteiden tosiallista ostamista ja käyttöä emme erikseen varmenna.