Lääketieteellinen genetiikka

Kristiina Aittomäki, Jukka Moilanen, Markus Perola (toim.)
EAN/tuotenumero
9789516568938
53,00 €
Oppiportin Lääketieteellinen genetiikka on nimeään myöten uusiutunut Perinnöllisyyslääketiede-kirja. Verkkokirja antaa yleiskuvan geenien ja kromosomien toiminnasta ja perinnöllisyyden mekanismeista. Uutuutena kirjassa esitellään monen tautiryhmän genetiikkaa omina lukuina, kuten sydän- ja verisuonisairaudet, aineenvaihduntasairaudet ja neurogenetiikka.  Kirjoittajat ovat ottaneet esimerkkejä suomalaisesta tautiperinnöstä. Uudessa kirjassa kerrotaan uusista tutkimustuloksista, joita on tullut runsaasti edellisen kirjan julkaisemisen jälkeen. Kirjassa pohditaan myös lääketieteellisen genetiikan etiikkaa ja juridiikkaa.

Kirja on suunnattu ensisijaisesti lääketieteen opiskelijoille ja soveltuu myös terveydenhuoltoalan koulutuksen tueksi. Kirja on hyödyksi yleislääkäreille sekä lääkärin jokapäiväisessä työssä erikoisalasta riippumatta.


Tilaus oikeuttaa tietokannan 12 kuukauden henkilökohtaiseen käyttöoikeuteen. Organisaatiokäyttö ja usean käyttäjän lisenssit hinnoitellaan käyttäjien lukumäärän perusteella. Tiedustele organisaatiolisenssin tarjousta osoitteesta oppiportti@duodecim.fi.

Tekijät

Kristiina Aittomäki
HUS:n genetiikan ylilääkäri, perinnöllisyyslääketieteen professori Helsingin yliopistossa. LL 1980, LT 1997. Naistentautien ja synnytysten erikoislääkäri 1991, perinnöllisyystieteen erikoislääkäri 1995, lääketieteellisen genetiikan dosentti 2002. European Society of Human Genetics (ESHG) -johtokunnan jäsen 2014 alkaen. Luottamus- ja asiantuntijatehtäviä genetiikan alalla. Julkaisuja lisääntymisgenetiikasta, perinnöllisistä sairauksista ja periytyvästä syöpäalttiudesta.

Jukka Moilanen
OYS:n perinnöllisyyslääketieteen klinikan (perinnöllisyyspoliklinikka ja harvinaissairauksien yksikkö) ylilääkäri ja Oulun yliopiston perinnöllisyys­lääketieteen oppiainevastaava ja erikoislääkärikouluttaja vuodesta 2010. LL 1995, LT 2003, perinnöllisyys­lääketieteen erikoislääkäri 2009, perinnöllisyyslääketieteen dosentti 2013. Suomen Lääketieteellisen Genetiikan Yhdistys ry:n hallituksen jäsen 2010–2013 ja varapuheenjohtaja 2012–2013. Lääkäri­liiton alaosaston Suomen Perinnöllisyys­lääkärit – Medicinska Genetiker i Finland johtokunnan puheenjohtaja 2011–2013. Pohjois-Suomen biopankki Borealisin tieteellisen toimikunnan jäsen vuodesta 2016. Julkaisuja mitokondrio­sairauksista, populaatiogenetiikasta, bio­informatiikasta ja harvinaissairauksien genetiikasta ja kliinisestä kuvasta.

Markus Perola
Tutkimusprofessori THL:ssa ja vieraileva professori Tarton yliopistossa. LL 1996, LT 1999, kvantitatiivisen genetiikan dosentti 2002, terveydenhuollon erikoislääkäri 2016. European Society of Human Genetics (ESHG) -johtokunnan jäsen 2010–2015. ESHG Public and Professional Policy Committeen jäsen  vuodesta 2016. Julkaisuja kansantautien ja monitekijäisten ominaisuuksien genetiikasta.

Arvostelut

Write Your Own Review
Tuotteiden arvostelu on mahdollista ainoastaan verkkokauppamme rekisteröidyille asiakkaille. Tuotteiden tosiallista ostamista ja käyttöä emme erikseen varmenna.