Lasten kaltoinkohtelu - tunnista ja toimi

Hanna Lietzen, Sarimari Tupola, Elisa Valkama
EAN/tuotenumero
9789523605787
60,00 €
Webinaarin tavoitteena on antaa terveydenhuollon ammattilaisille tietoa ja työkaluja lasten kaltoinkohtelun ja laiminlyönnin merkkien tunnistamiseen sekä viranomaisilmoitusten tekemiseen. Kuulet, millaisia oireita, löydöksiä ja käyttäytymismuutoksia lapsella voi olla, jos hän on joutunut kaltoinkohtelun tai laiminlyönnin kohteeksi, ja miten näihin tilanteisiin tulee reagoida. 

Webinaarissa kerrotaan myös, mitä ilmoitusvelvollisuus tarkoittaa käytännössä, ja mitä seurauksia ilmoituksella on lapselle ja hänen perheelleen. Lisäksi kuulet lastensairaalan toimijoiden ja kouluterveydenhoitajan näkökulmaa lasten kohtaamiseen ja läsnäoloon heidän arjessaan. Webinaari antaa myös mahdollisuuden esittää kysymyksiä ja keskustella aiheesta muiden osallistujien kanssa.

Oppimistavoitteet:
- Osaat tunnistaa kaltoinkohtelun merkit sekä kaltoinkohtelun uhan alla olevat lapset ja nuoret.
- Tiedät miten ja milloin tehdään lastensuojeluilmoitus ja tutkintapyyntö poliisille.
- Saat keinoja hankalien asioiden puheeksi ottoon lapsen sekä hänen perheensä kanssa. 
- Ymmärrät sujuvan moniammatillisen yhteistyön merkityksen työskennellessäsi lapsen ja hänen perheensä kanssa. 

Kohderyhmä:
Webinaari tarjoaa perustietoa aiheesta ja soveltuu kaikille sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisille, jotka kohtaavat tai hoitavat alle 18-vuotiaita tai heidän perheitään. Webinaari soveltuu myös näiden alojen opiskelijoille ja opettajille.

Rekisteröidy tai kirjaudu verkkokauppaan Duodecim-tilisi tunnuksilla ennen ilmoittautumista. Näin saat osallistumisoikeuden webinaariin. 

Tarkista ennen webinaariin ilmoittautumista, onko työnantajallasi jo webinaarilisenssi hankittuna. Kirjaudu Oppiporttiin työpaikan verkossa omilla käyttäjätunnuksillasi. Jos oranssissa ilmoittautumispainikkeessa lukee ”Avaa webinaari”, on sinulla osallistumisoikeus webinaariin eikä sinun tarvitse ilmoittautua erikseen.

Osallistumismaksu oikeuttaa yhden henkilön webinaariosallistumiseen. Kymmenen tai useamman osallistujan ryhmät hinnoitellaan erikseen. Tiedustele tarjousta 20.8.2024 mennessä tai kysy lisätietoa osoitteesta oppiportti@duodecim.fi. 

Tekijät

Hanna Lietzen
terveydenhoitaja, kouluterveydenhuolto, Päijät-Hämeen hyvinvointialue.

Sarimari Tupola
LT, lastentautien erikoislääkäri, HUS Uusi Lastensairaala.

Elisa Valkama
VTM, sosiaalityöntekijä, HUS Uusi Lastensairaala.

Petra Kupari
tuotepäällikkö, Oppiportti, Kustannus Oy Duodecim.

Arvostelut

Write Your Own Review
Tuotteiden arvostelu on mahdollista ainoastaan verkkokauppamme rekisteröidyille asiakkaille. Tuotteiden tosiallista ostamista ja käyttöä emme erikseen varmenna.