Vanhusten itsetuhoisuuden tunnistaminen ja ennaltaehkäisy

Anu Jansson ja Tiia Raitmaa
EAN/tuotenumero
9789523606173
60,00 €
Tunnistatko tai osaatko epäillä, milloin vanhuksen sairaalaan tulon syyn taustalla on itsetuhoinen käytös tai itsemurhan yritys? Pitääkö kaikki itsetuhoiset vanhukset ohjata psykiatriseen arvioon? Entä tiedätkö riittävästi ennaltaehkäisyn keinoista?

Webinaarissa käsitellään vanhusten itsemurhien riskitekijöitä ja keskustellaan itsetuhoisuudesta, vanhuksen itsemääräämisoikeudesta ja pitkän elämän loppuvaiheessa lähestyvän kuoleman hyväksymisestä. Koulutuksessa tarkastellaan myös erilaisia käytännönläheisiä ennaltaehkäisyn ja auttamisen keinoja. Puheenvuoroissa rohkaistaan myös ammattilaisten omien asenteiden ja käsitysten pohtimiseen teemaan liittyen. 

Oppimistavoitteet:
- Tunnistat vanhusten itsemurhien riskitekijät.   
- Tiedät, milloin epäillä itsemurhayritystä vanhuksen sairaalaan tulon taustalla.
- Osaat tarjota apua ja tukea sekä itsetuhoiselle vanhukselle että hänen läheisilleen. 
- Omaksut ennaltaehkäisyn keinoja.

Kohderyhmä:
Webinaari soveltuu akuuttihoidossa ja vanhusten parissa työskenteleville sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisille sekä alojen opiskelijoille ja opettajille. 

Rekisteröidy tai kirjaudu verkkokauppaan Duodecim-tilisi tunnuksilla ennen ilmoittautumista. Näin saat osallistumisoikeuden webinaariin. 

Tarkista ennen webinaariin ilmoittautumista, onko työnantajallasi jo webinaarilisenssi hankittuna. Kirjaudu Oppiporttiin työpaikan verkossa omilla käyttäjätunnuksillasi. Jos oranssissa ilmoittautumispainikkeessa lukee ”Avaa webinaari”, on sinulla osallistumisoikeus webinaariin eikä sinun tarvitse ilmoittautua erikseen.

Osallistumismaksu oikeuttaa yhden henkilön webinaariosallistumiseen. Kymmenen tai useamman osallistujan ryhmät hinnoitellaan erikseen. Tiedustele tarjousta 1.10.2024 mennessä tai kysy lisätietoa osoitteesta oppiportti@duodecim.fi. 

Tekijät

Anu Jansson
FT, TtM, toimintaterapeutti, osallisuusjohtaja, Vanhustyön keskusliitto. Tutkijatohtori, Helsingin yliopisto.

Tiia Raitmaa
LL, akuuttilääketieteeseen erikoistuva geriatrian erikoislääkäri.

Petra Kupari
tuotepäällikkö, Oppiportti, Kustannus Oy Duodecim.

Arvostelut

Write Your Own Review
Tuotteiden arvostelu on mahdollista ainoastaan verkkokauppamme rekisteröidyille asiakkaille. Tuotteiden tosiallista ostamista ja käyttöä emme erikseen varmenna.