Ikääntyneen ravitsemus ja vajaaravitsemus

Jämsen Esa ja Ursula Schwab
EAN/tuotenumero
9789523606265
60,00 €
Ihmisen elimistö ja ruoansulatus muuttuvat ikääntymisen myötä. Ravinnolla on huomattava vaikutus ikääntyneiden terveyteen ja toimintakykyyn. Hyvä ravitsemustila parantaa vireyttä ja elämänlaatua, ylläpitää toimintakykyä, ehkäisee sairauksia, nopeuttaa sairauksista toipumista ja edesauttaa kotona asumista.

Yksi Oppiportin suosituimpia webinaareja käsitteli ikääntyneiden ravitsemusta ja vajaaravitsemusta. Käyttäjien toiveesta uusimme tämän koulutuksen päivitetyllä sisällöllä myös vuonna 2025.

Webinaari auttaa huomioimaan, miten voidaan huolehtia ikääntyneen riittävästä ravitsemuksesta ja ymmärtämään, miksi ikääntynyt on vajaaravitsemuksen riskissä. Saat käytännönläheisiä keinoja, miten tukea ikääntyneen ihmisen terveyttä ravitsemuksen keinoin sekä työkaluja muun muassa vajaaravitsemusriskissä olevien tunnistamiseen sekä havaittuihin ravitsemusongelmiin puuttumiseen. 

Webinaarissa käsitellään yli 65-vuotiaiden ravitsemusta ja vajaaravitsemusta. Koulutus soveltuu kaikille terveydenhuollon ammattilaisille, jotka kohtaavat ja hoitavat ikääntyneitä potilaita ja haluavat päivittää tietonsa aiheesta.  Koulutus sopii myös alojen opiskelijoille ja opettajille. 

Oppimistavoitteet:
- Tiedät, mitä on ikääntyneen hyvä ravitsemus. 
- Osaat tukea ikääntyneen ihmisen terveyttä ravitsemuksen keinoin.  
- Tunnet keinoja, joilla vajaaravitsemusta voidaan ehkäistä ja ravitsemustilaa parantaa. 
- Opit, milloin tehdään vajaaravitsemusriskin seulonta ja mitä asioita ravitsemustilan arvioinnissa tulee huomioida. 
- Osaat selvittää vajaaravitsemuksen taustalla olevia syitä. 

Kohderyhmä: Ikääntyneitä kohtaavat ja hoitavat lääkärit ja hoitajat sekä kaikki ikääntyneen ihmisen ravitsemuksesta kiinnostuneet terveydenhuollon ammattilaiset ja terveydenhuollon opiskelijat ja opettajat.

Rekisteröidy tai kirjaudu verkkokauppaan Duodecim-tilisi tunnuksilla ennen ilmoittautumista. Näin saat osallistumisoikeuden webinaariin. 

Tarkista ennen ilmoittautumista, onko työnantajallasi jo webinaarilisenssi hankittuna. Kirjaudu Oppiporttiin työpaikan verkossa omilla käyttäjätunnuksillasi. Jos oranssissa ilmoittautumispainikkeessa lukee "Webinaari on X päivän päästä", on työnantajasi hankkinut sinulle osallistumisoikeuden webinaariin. Tällöin sinun ei tarvitse ilmoittautua erikseen eikä maksaa osallistumismaksua Duodecimin verkkokaupan kautta.

Osallistumismaksu oikeuttaa yhden henkilön webinaariosallistumiseen. Kymmenen tai useamman osallistujan ryhmät hinnoitellaan erikseen. Tiedustele tarjousta 4.2.2025 mennessä tai kysy lisätietoa osoitteesta oppiportti@duodecim.fi. 

Tekijät

Esa Jämsen
LT, geriatrian erikoislääkäri, geriatrian professori, Helsingin yliopisto.

Ursula Schwab
FT, ravitsemusterapian professori, Itä-Suomen yliopisto sekä laillistettu ravitsemusterapeutti, Pohjois-Savon hyvinvointialue, Kuopion yliopistollinen sairaala.
 
Petra Kupari
tuotepäällikkö, Oppiportti, Kustannus Oy Duodecim.

Arvostelut

Write Your Own Review
Tuotteiden arvostelu on mahdollista ainoastaan verkkokauppamme rekisteröidyille asiakkaille. Tuotteiden tosiallista ostamista ja käyttöä emme erikseen varmenna.