Aikuisiin kohdistuva lähisuhdeväkivalta

Elisa Hackenberg ja Krista Vallila
EAN/tuotenumero
9789523606289
60,00 €
Joka kolmas nainen ja joka kuudes mies on elämänsä aikana kokenut fyysistä parisuhdeväkivaltaa tai sillä uhkailua. Terveyden- ja sosiaalihuollon ammattilaisten rooli lähisuhdeväkivaltaan puuttumisessa on merkittävä, koska jokainen kohtaaminen voi muuttaa uhrin elämän suunnan. 

Osaatko tunnistaa lähisuhdeväkivallan uhrin ja uskallatko puuttua epäiltyyn lähisuhdeväkivaltaan? Tiedätkö miten alkuvaiheen havainnointi ja uhrin ohjaus voi vaikuttaa poliisitutkinnan etenemiseen? 

Webinaari auttaa ymmärtämään mitä lähisuhdeväkivalta on, kuinka yleistä se on sekä sen vaikutukset uhrin terveyteen, hyvinvointiin, turvallisuuteen ja toimintakykyyn. Koulutus korostaa ammattilaisen roolia lähisuhdeväkivallan tunnistamisessa ja siihen puuttumisessa. Kuulet myös, mitä poliisi odottaa terveyden- ja sosiaalihuollon ammattilaisilta heidän kohdatessa lähisuhdeväkivallan uhreja ja saat vinkkejä myös siihen, miten kuormittavista asioista pääsee eteenpäin. 

Webinaari soveltuu kaikille terveyden- ja sosiaalihuollon ammattilaisille sekä alojen opiskelijoille ja opettajille tarjoten käytännönläheistä tietoa ja tukea työhön. 

Oppimistavoitteet:
- Ymmärrät lähisuhdeväkivallan vaikutuksen terveyteen ja hyvinvointiin.
- Tunnet ammattilaisen ilmoitusvelvollisuuden lähisuhdeväkivaltaa epäiltäessä.
- Tiedät, mitä keinoja poliisilla on puuttua lähisuhdeväkivaltaan ja tiedät, mitä poliisi odottaa terveydenhuollon ammattilaiselta.
- Uskallat puuttua lähisuhdeväkivaltaan ja toimia sen edellyttämällä tavalla. 
- Ymmärrät, kuinka jokainen kohtaaminen lähisuhdeväkivallan uhrin kanssa on merkityksellinen.

Kohderyhmä: Terveydenhuollon ja sosiaalihuollon ammattilaiset sekä alojen opiskelijat ja opettajat.

Rekisteröidy tai kirjaudu verkkokauppaan Duodecim-tilisi tunnuksilla ennen ilmoittautumista. Näin saat osallistumisoikeuden webinaariin. 

Tarkista ennen ilmoittautumista, onko työnantajallasi jo webinaarilisenssi hankittuna. Kirjaudu Oppiporttiin työpaikan verkossa omilla käyttäjätunnuksillasi. Jos oranssissa ilmoittautumispainikkeessa lukee "Webinaari on X päivän päästä", on työnantajasi hankkinut sinulle osallistumisoikeuden webinaariin. Tällöin sinun ei tarvitse ilmoittautua erikseen eikä maksaa osallistumismaksua Duodecimin verkkokaupan kautta.

Osallistumismaksu oikeuttaa yhden henkilön webinaariosallistumiseen. Kymmenen tai useamman osallistujan ryhmät hinnoitellaan erikseen. Tiedustele tarjousta 13.5.2025 mennessä tai kysy lisätietoa osoitteesta oppiportti@duodecim.fi. 

Tekijät

​Elisa Hackenberg
LT, ortopedian ja traumatologian erikoislääkäri, HUS ja Helsingin yliopisto.

Krista Vallila
varatuomari, Itä-Uudenmaan poliisilaitos. 

Petra Kupari
tuotepäällikkö, Kustannus Oy Duodecim, Oppiportti.

Arvostelut

Write Your Own Review
Tuotteiden arvostelu on mahdollista ainoastaan verkkokauppamme rekisteröidyille asiakkaille. Tuotteiden tosiallista ostamista ja käyttöä emme erikseen varmenna.