Traumaperäinen stressihäiriö -tue ja hoida

Henna Haravuori ja Tanja Laukkala
EAN/tuotenumero
9789523606319
60,00 €
Traumaperäiset stressireaktiot ja -häiriöt ovat melko tavallisia kaikenikäisillä esiintyviä mielenterveyden häiriöitä, jotka tulee tunnistaa kaikkialla terveydenhuollossa. Traumaattisen tapahtuman jälkeen voimakkaasti tai pidempään oireilevat tulee arvioida perusterveydenhuollossa ja työterveyshuollossa asianmukaisesti sekä ohjata tarvittaessa hoitoon.

Webinaari auttaa ammattilaisia ymmärtämään, mistä traumaperäisessä stressihäiriössä (PTSD) on kyse, kuinka sen voi tunnistaa sekä miten potilasta voi auttaa. Webinaarissa käsitellään niin akuutin stressireaktion piirteitä kuin PTSD:n oirekriteerejä, hoitoon ohjausta, hoitomuotoja ja erityisesti ammattilaisen roolia potilaan kohtaamisessa. Kuulet myös, kuinka traumaperäisen stressihäiriön Käypä hoito -suositusta jalkautetaan käytäntöön. 

Oppimistavoitteet:
- Tiedät mikä traumaperäinen stressihäiriö on.
- Tunnet traumaperäiseen stressihäiriöön liittyvät keskeiset käsitteet ja kehityskulut.
- Ymmärrät, mitä potentiaalisesti traumaattinen kokemus voi aiheuttaa ihmisen mielelle ja keholle.
- Ymmärrät ammattilaisen läsnäolon merkityksen akuutissa kriisissä.
- Tunnistat, mitä jo osaat auttaaksesi.

Kohderyhmä: Perusterveydenhuollon, työterveyshuollon ja akuuttihoidon sekä sosiaalihuollon ammattilaiset. Soveltuu myös terveyden- ja sosiaalihuollon opiskelijoille ja opettajille. 

Rekisteröidy tai kirjaudu verkkokauppaan Duodecim-tilisi tunnuksilla ennen ilmoittautumista. Näin saat osallistumisoikeuden webinaariin. 

Tarkista ennen ilmoittautumista, onko työnantajallasi jo webinaarilisenssi hankittuna. Kirjaudu Oppiporttiin työpaikan verkossa omilla käyttäjätunnuksillasi. Jos oranssissa ilmoittautumispainikkeessa lukee "Webinaari on X päivän päästä", on työnantajasi hankkinut sinulle osallistumisoikeuden webinaariin. Tällöin sinun ei tarvitse ilmoittautua erikseen eikä maksaa osallistumismaksua Duodecimin verkkokaupan kautta.

Osallistumismaksu oikeuttaa yhden henkilön webinaariosallistumiseen. Kymmenen tai useamman osallistujan ryhmät hinnoitellaan erikseen. Tiedustele tarjousta 18.2.2025 mennessä tai kysy lisätietoa osoitteesta oppiportti@duodecim.fi. 

Tekijät

Henna Haravuori
LT, dosentti, nuorisopsykiatrian erikoislääkäri, vs. ylilääkäri, LKS Nuorisopsykiatrian poliklinikka, Lapin hyvinvointialue. 

Tanja Laukkala
LT, dosentti, psykiatrian ja terveydenhuollon erikoislääkäri, ylilääkäri, Traumapsykiatrian poliklinikka, HUS. 

Petra Kupari
tuotepäällikkö, Oppiportti, Kustannus Oy Duodecim.

Arvostelut

Write Your Own Review
Tuotteiden arvostelu on mahdollista ainoastaan verkkokauppamme rekisteröidyille asiakkaille. Tuotteiden tosiallista ostamista ja käyttöä emme erikseen varmenna.