Potilaan motivointi ja yhteinen päätöksenteko

Aija Logren ja Maarit Malin
EAN/tuotenumero
9789523606340
60,00 €
Hoito on vaikuttavaa, kun potilas sitoutuu hoitosuunnitelmaan. Joskus kuitenkin hoitovaihtoehdot ovat sellaisia, joihin potilas ei ole vielä valmis tai joiden merkitystä hän ei ymmärrä. Terveydenhuollon ammattilainen pystyy osallistamaan potilasta yhteiseen päätöksentekoon, kun hänellä on keinoja avata vaikeitakin asioita potilaalle ymmärrettävällä tavalla.

Tiedätkö miten ammattilainen voi tukea potilaan sisäisen motivaation syntymistä hoitoon sitoutumiseksi ja siinä onnistumiseksi? Mistä tunnistat, että yhteinen päätös on syntynyt ja molemmat osapuolet ovat sitoutuneet siihen? 

Käytännönläheisessä webinaarissa tarjotaan tutkittua tietoa motivaatiosta ja sen synnystä sekä yhteisestä päätöksenteosta. Tutustut keskeisiin motivaatioteorioihin sekä siihen, minkälaisia asioita on tärkeää ottaa esille päätöksenteon tukemiseksi. Lisäksi saat konkreettisia keinoja potilaan motivointiin sekä osallistamiseen omaa hoitoaan koskevaan päätöksentekoon.

Oppimistavoitteet:
- Tunnet keskeiset motivaatioteoriat ja yhteisen päätöksenteon perusperiaatteet.
- Ymmärrät potilaan motivaation ja motivoinnin sekä osallisuuden merkityksen päätöksenteossa.
- Osaat soveltaa teoreettista tietoa käytännön työssä: osaat tarkastella omaa ja potilaan toimintaa vuorovaikutuksessa, tulkita tilannetta potilaan näkökulmasta, ja valita tilanteeseen sopivia keinoja motivoida sekä osallistaa potilasta omaa hoitoaan koskevissa asioissa.

Kohderyhmä: 
Kaikki potilastyötä tekevät terveydenhuollon ammattilaiset sekä alojen opiskelijat ja opettajat.

Rekisteröidy tai kirjaudu verkkokauppaan Duodecim-tilisi tunnuksilla ennen ilmoittautumista. Näin saat osallistumisoikeuden webinaariin. 

Tarkista ennen ilmoittautumista, onko työnantajallasi jo webinaarilisenssi hankittuna. Kirjaudu Oppiporttiin työpaikan verkossa omilla käyttäjätunnuksillasi. Jos oranssissa ilmoittautumispainikkeessa lukee "Webinaari on X päivän päästä", on työnantajasi hankkinut sinulle osallistumisoikeuden webinaariin. Tällöin sinun ei tarvitse ilmoittautua erikseen eikä maksaa osallistumismaksua Duodecimin verkkokaupan kautta.

Osallistumismaksu oikeuttaa yhden henkilön webinaariosallistumiseen. Kymmenen tai useamman osallistujan ryhmät hinnoitellaan erikseen. Tiedustele tarjousta 21.1.2025 mennessä tai kysy lisätietoa osoitteesta oppiportti@duodecim.fi. 

Tekijät

​Aija Logren
YTT, sosiaalipsykologian yliopistonlehtori, Itä-Suomen yliopisto. 

Maarit Malin
TtM, tth, väitöskirjatutkija ja työterveyshuollon erikoislääkärikoulutuksen koordinaattori, Helsingin yliopisto.

Petra Kupari
tuotepäällikkö, Oppiportti, Kustannus Oy Duodecim.

Arvostelut

Write Your Own Review
Tuotteiden arvostelu on mahdollista ainoastaan verkkokauppamme rekisteröidyille asiakkaille. Tuotteiden tosiallista ostamista ja käyttöä emme erikseen varmenna.