Tunnistatko elinluovuttajan?

Maarit Lång ja Salla Salin
EAN/tuotenumero
9789523606470
60,00 €
Elinluovuttajan tunnistaminen ja oikea hoito on tärkeää, koska siirrettävistä elimistä on pulaa elinsiirtojen tarpeen lisääntyessä.  Elin- ja kudosluovutuksen mahdollisuus tulee huomioida kriittisesti neurologisesti sairastuneen tai vammautuneen potilaan hoitoketjun kaikissa vaiheissa aina ensihoidosta neurologian osastoille. 

Webinaarissa käsitellään elinluovutuksen perusteita ja juridiikkaa sekä avataan siihen liittyviä keskeisiä käsitteitä ja termejä. Webinaarin jälkeen tiedät, kuka soveltuu elin- tai kudosluovuttajaksi sekä miten hänen hoitonsa ja hoitopolkunsa etenee elinluovutuspäätöksen jälkeen. Lisäksi saat käytännönläheisiä keinoja elinluovuttajan läheisten kohtaamiseen haastavassa tilanteessa. Webinaarissa käsitellään sekä aikuisia että lapsia elinluovuttajina. 

Oppimistavoitteet:
- Osaat tunnistaa elin- ja kudosluovuttajan. 
- Tutustut elin- ja kudosluovuttajan hoitopolkuun.
- Tunnet elinluovutusta koskevaa lainsäädäntöä. 
- Ymmärrät, miten elinluovutus voi vaikuttaa elinluovuttajan läheisiin. 

Kohderyhmä: Akuuttihoidossa, tehohoidossa sekä neurologian ja neurokirurgian vuodeosastoilla työskentelevät terveydenhuollon ammattilaiset. Webinaari soveltuu myös terveydenhuollon opiskelijoille ja opettajille.

Rekisteröidy tai kirjaudu verkkokauppaan Duodecim-tilisi tunnuksilla ennen ilmoittautumista. Näin saat osallistumisoikeuden webinaariin. 

Tarkista ennen ilmoittautumista, onko työnantajallasi jo webinaarilisenssi hankittuna. Kirjaudu Oppiporttiin työpaikan verkossa omilla käyttäjätunnuksillasi. Jos oranssissa ilmoittautumispainikkeessa lukee "Webinaari on X päivän päästä", on työnantajasi hankkinut sinulle osallistumisoikeuden webinaariin. Tällöin sinun ei tarvitse ilmoittautua erikseen eikä maksaa osallistumismaksua Duodecimin verkkokaupan kautta.

Osallistumismaksu oikeuttaa yhden henkilön webinaariosallistumiseen. Kymmenen tai useamman osallistujan ryhmät hinnoitellaan erikseen. Tiedustele tarjousta 18.3.2025 mennessä tai kysy lisätietoa osoitteesta oppiportti@duodecim.fi. 

Tekijät

​Maarit Lång
LT, anestesiologian erikoislääkäri, elinluovutustoiminnan vastuulääkäri ja apulaisylilääkäri, KYS tehohoidon osasto, Pohjois-Savon hyvinvointialue.

Salla Salin
TtM, sairaanhoitaja AMK, elinluovutuskoordinaattori, TAYS, Pirkanmaan hyvinvointialue.

Petra Kupari
tuotepäällikkö, Oppiportti, Kustannus Oy Duodecim.

Arvostelut

Write Your Own Review
Tuotteiden arvostelu on mahdollista ainoastaan verkkokauppamme rekisteröidyille asiakkaille. Tuotteiden tosiallista ostamista ja käyttöä emme erikseen varmenna.