Valokuvan terapeuttinen voima

Ulla Halkola, Lauri Mannermaa, Tarja Koffert, Leena Koulu (toim.)
1.-3. painos 2014, 256 sivua, nidottu
EAN/tuotenumero
9789516562509
Saatavuus
Varastossa
56,00 €

Valokuvan terapeuttinen voima on alan ensimmäinen tietokirja Suomessa. Kirjassa esitellään valokuvaterapian teoreettista taustaa ja käytännön menetelmiä kuten omaelämäkerrallisten valokuvien katsomista, uusien valokuvien ottamista ja symbolisten kuvien käyttöä. Kirja avaa mielenkiintoisia näköaloja arkisten kuviemme katsomiseen, visuaalisen ympäristömme havainnointiin ja kuvien ottamiseen. Uusimmat aivotutkimukset kuvantamismenetelmineen avaavat myös uusia väyliä kuvan merkityksen ymmärtämiseen. Kehonkuvat, muistikuvat, mielikuvat ja valokuvat – kuvilla on ihmismielelle suuri merkitys. Valokuvat voivat olla silta moneen.

Valokuvaterapian menetelmät soveltuvat käytettäväksi sosiaali-, terveys-, ja kasvatusalalla niin ennaltaehkäisevässä työssä kuin hoito- ja kuntoutustyössäkin sekä yksilöiden että ryhmien kanssa. Psykoterapiassa eri psykoterapiasuuntien edustajat voivat integroida valokuvaterapian menetelmät omaan työskentelyynsä. Kirjan kirjoittajat ovat psykoterapeutteja, sosiaali- ja terveysalalla toimivia valokuvaterapeuttisen työn osaajia sekä valokuvaajia.

Tekijät

Ulla Halkola
on VTM ja psykoterapeutti (ET, kriisi- ja traumaterapia). Hän toimii Turun yliopiston täydennyskoulutuskeskuksessa suunnittelijana erityisalueenaan psykoterapiakoulutukset. 
Hän on 2000-luvun ajan ollut mukana kehittämässä valokuvaterapian opetusta ja toimii alan kouluttajana. Halkola on ollut perustamassa Suomen Valokuvaterapiayhdistys ry:tä 
ja on ollut yhdistyksen puheenjohtaja vuosina 2004–2006. Lisäksi hän on Valokuvakeskus Peri ry:n ja Valokuvataitelijoiden Liiton jäsen.

Lauri Mannermaa 
on laillistettu psykologi ja taiteen maisteri (valokuvataide). Hän on toiminut valokuvaterapian pioneerina Suomessa 1990-luvun loppupuolella. Mannermaa on kouluttanut ja opettanut laajalti sekä valokuvasta ja psykologiasta että valokuvan käytöstä psykoterapiassa. Sittemmin hän on keskittynyt ihmisen ja valon ymmärtämiseen 
valokuvauksen kautta. Hän työskentelee vapaana valokuvaajana ja valokuvataiteilijana.

Tarja Koffert
on vaativan erityistason yksilö- ja perheterapeutti sekä työnohjaaja. Hän toimii yksityisenä ammatinharjoittajana Turussa. Terapiatyön lisäksi hän toimii kouluttajana 
valokuvaterapiankoulutuksissa, perheterapiakoulutuksissa sekä työyhteisön hyvinvointikursseilla. Viime vuosina hän on ollut kiinnostunut depression ryhmämuotoisen hoidon kehittämisestä. Hän on Suomen Valokuvaterapia yhdistys Ry:n perustajajäsen ja toimii yhdistyksen hallituksen jäsenä.

Leena Koulu
on ihotautiopin dosentti Turun yliopistossa ja toimii Turun yliopistollisen keskussairaalan iho- ja sukupuolitautien klinikalla hallinnollisena osastonylilääkärinä. Leena Koulu on myös lääkäreiden vuorovaikutuskouluttaja, työnohjaaja ja prosessikonsultti. Vuodesta 2007 hän on ollut Suomen Valokuvaterapiayhdistys ry:n puheenjohtaja.

Arvostelut

Write Your Own Review
Tuotteiden arvostelu on mahdollista ainoastaan verkkokauppamme rekisteröidyille asiakkaille. Tuotteiden tosiallista ostamista ja käyttöä emme erikseen varmenna.