EKG

Markku Mäkijärvi, Kjell Nikus, Hannu Parikka, Pekka Raatikainen (toim.)
1. painos 2024, 600 sivua, sidottu
EAN/tuotenumero
9789516563773
Saatavuus
Tulossa
98,00 €

EKG on EKG:n tulkinnan käsikirja, jossa tarkastellaan käytännön työssä yleisimmin esiintyviä ja potilaiden hoidon kannalta olennaisia EKG-muutoksia. Kirjan näkökulma ulottuu sydäninfarktipotilaan valvontaongelmista oireettoman henkilön fysiologisiin sopeutumismuutoksiin.

Kauttaaltaan uudistuneita osuuksia ovat lasten EKG:n erityispiirteitä ja tahdistin EKG:tä käsittelevät luvut. Myös muihin osuuksiin on tullut tarkistuksia ja täydennyksiä. 

Kirjassa esitettävä teoreettinen tieto auttaa omaksumaan EKG:n perusteet ja löydösten osuva tulkinta hyödyttää merkittävästi käytännön potilastyöskentelyä. Sydänsairauksen tutkimusmenetelmänä EKG on korvaamaton. EKG heijastaa sydämen osien rakenteellisia, fysiologisia ja patologisia muutoksia antaen arvokasta laadullista ja määrällistä tietoa sydämen osien kuormituksesta ja vaurioista. Sydämen rytmihäiriöiden tunnistaminen ilman EKG-tutkimusta olisi mahdotonta.


Tekijät

Toimittajat

Markku Mäkijärvi johtajaylilääkäri, HUS; LT, professori

Kjell Nikus kardiologian erikoislääkäri,Tays Sydänsairaala; LT, professori

Pekka Raatikainen rytmikardiologian ylilääkäri, HYKS; LT, dosentti

Hannu Parikka kardiologian erikoislääkäri, HYKS Sydän- ja keuhkokeskus; LT

Arvostelut

Write Your Own Review
Tuotteiden arvostelu on mahdollista ainoastaan verkkokauppamme rekisteröidyille asiakkaille. Tuotteiden tosiallista ostamista ja käyttöä emme erikseen varmenna.