Kulttuuri pidentää ikää

Markku T. Hyyppä
1.-2. painos 2014, 132 sivua, nidottu
EAN/tuotenumero
9789516564794
Saatavuus
Varastossa
10,00 €

Mikä on okinawalaisten ja suomenruotsalaisten pitkän iän salaisuus?

Voiko kuoro lisätä elinvuosia?

Miten ikäihmiset ja vammaiset voivat edistää terveyttään?

Kulttuuriharrastukset ja kulttuuritilaisuuksiin osallistuminen unohtuvat helposti terveyden edistämisen työkalupakista. Neurologi ja tietokirjailija Markku T. Hyyppä on vuosikymmeniä pohtinut omien harrastustensa ja elämänkokemustensa myötä kulttuurin vaikutusta terveyteen. Tähän kirjaan Hyyppä on koonnut tutkimustulokset, jotka kiistatta osoittavat, että kulttuurifriikki elää sohvaperunaa pitempään.

Kulttuuripääomaan sijoittaminen edistää terveyttä. Niinpä kulttuuripolitiikassa kannattaa huolehtia lastenkulttuurista ja pitää huolta myös koulusta kulttuurikasvattajana. Myös ikäihmiset, vammaiset ja kroonisesti sairaat voivat osallistua kulttuuririentoihin tai harrastaa itse.

Kulttuuri saa monia ulottuvuuksia. Tässä kirjassa kulttuuria on puutarhan hoito, ruokailutavat, petankki ja kahvittelu. Kulttuuri pidentää ikää osoittaa, miksi ja miten kulttuuriharrastukset vaikuttavat terveyteen ja millainen kulttuuri lisää vuosia elämään.


Tekijät

Markku T. Hyyppä
on LKT, neurologi ja kirjailija. Hän on Helsingin yliopiston
neurologian ja Turun yliopiston kuntoutusopin dosentti. Tutkija-, opettajaja lääkäriuransa ohella Hyyppä on julkaissut useita tiede-, oppi- ja tietokirjoja ja esseekokoelmia sekä romaanin.

Arvostelut

Write Your Own Review
Tuotteiden arvostelu on mahdollista ainoastaan verkkokauppamme rekisteröidyille asiakkaille. Tuotteiden tosiallista ostamista ja käyttöä emme erikseen varmenna.