Korva-, nenä- ja kurkkutaudit - päivystäjän opas

Timo Atula, Karin Blomgren (toim.)
5., uudistettu painos 2016, 200 sivua, nidottu
EAN/tuotenumero
9789516565456
Saatavuus
Varastossa
59,00 €
Päivystävä lääkäri törmää korva-, nenä- ja kurkkutauteihin lähes jokaisessa päivystyksessä, erikoisalasta riippumatta. Korva-, nenä- ja kurkkutaudit – päivystäjän oppaassa kuvataan käytännönläheisesti kaikki korva-, nenä- ja kurkkutauteihin liittyvät akuutit tilanteet ja myös harvinaisempia päivystyksellisiä hätätilanteita. Diagnostiikan helpottamiseksi kirja perustuu runsaaseen kuvitukseen. 

Oppaan viidennessä uudistetussa painoksessa sisältö on tarkistettu ja päivitetty nykyisten hoitokäytäntöjen mukaiseksi. Myös kuvitusta on uudistettu.  

Korva-, nenä- ja kurkkutaudit – päivystäjän opas antaa selkeät ja nopeakäyttöiset toimintaohjeet yleisimpien päivystyksessä esiintyvien korvatautien diagnostiikasta ja hoidosta. Kirja sisältää useita kokonaisuuksia, joita ei ole aiemmin suomenkielisessä kirjallisuudessa käsitelty.

Oppaassa kerrotaan myös muista kuin puhtaasti korva-, nenä- ja kurkkutautialan sairauksista ja annetaan konkreettiset ensiapuneuvot esimerkiksi usein pulmallisiin hammasvammoihin. Kirjassa esitetään pääpiirteissään myös erikoissairaanhoidon suuntaviivat. Esitetyt hoidot ovat Suomessa pääosin yhtenäisiä ja kuvaavat koko maassa vallitsevia käytäntöjä. 

Kirja on suunnattu kaikille päivystystyötä tekeville lääkäreille, erityisesti avoterveydenhuollon päivystäjille ja sairaaloiden etupäivystäjille. Se on käyttökelpoinen opas myös muille terveydenhuollossa työskenteleville sekä alaa opiskeleville.

Tekijät

Timo Atula Korva-, nenä- ja kurkkutautien erikoislääkäri 1994, LT 1996 Turun yliopisto, dosentti 2006 Helsingin yliopisto. Erikoisalan työkokemusta useista sairaaloista niin alue-, keskus- kuin yliopistosairaalatasolta. HYKS:ssä vuodesta 1997, jossa keskeisimpänä tehtäväkenttänä pään ja kaulan alueen tuumorikirurgia.

Karin Blomgren Korva-, nenä- ja kurkkutautien erikoislääkäri 2002, LT 2004 Helsingin yliopisto dosentti 2013, Helsingin yliopisto. Työskennellyt HYKS:n korvaklinikalla vuodesta 1999, erikoistumisen jälkeen kliinisenä opettajana ja erikoislääkärinä. Tutkimuksia etenkin oman erikoisalan infektiotautien diagnostiikasta ja potilasturvallisuudesta. Vastuutehtäviin kuuluu päivystystoiminta ja kasvovammojen hoito. 

Arvostelut

Write Your Own Review
Tuotteiden arvostelu on mahdollista ainoastaan verkkokauppamme rekisteröidyille asiakkaille. Tuotteiden tosiallista ostamista ja käyttöä emme erikseen varmenna.