Ei tuotteita0,00 €

Ei tuotteita0,00 €

Diabetes

Diabetes

Pirjo Ilanne-Parikka, Leo Niskanen, Tapani Rönnemaa, Marja-Terttu Saha (toim.)

1. painos 2019, 664 sivua, sidottu

EAN/tuotenumero:
9789516565548
Saatavuus:
Varastossa
95,00 €
Diabeteksen hoidossa painottuvat yksilöllisesti elintavat, ruokavalio- ja liikuntahoito sekä niiden yhteensovittaminen tarpeenmukaisiin lääkehoitoihin ja insuliinihoitoon. Diabeteksen hoito on glukoosiaineenvaihdunnan häiriöiden hoidon lisäksi liitännäis- ja lisäsairauksien ehkäisyä ja hoitoa.
Teoksessa kuvataan glukoosiaineenvaihdunnan sekä rasva- ja valkuaisaineiden aineenvaihdunnan häiriöiden mekanismeja sekä häiriöiden aiheuttamien lisäsairauksien patofysiologiaa.
Hoidon tavoitteiden määrittely ja hoidon suunnittelu tehdään yhteistyönä diabetesta sairastavan kanssa. Pitkäaikaissairauden hoidossa korostuu aktiivinen seuranta sekä omahoidon ja hoidossa jaksamisen tukeminen. Verenglukoosin seurannan yhteydessä annetaan ohjeita muun muassa sensoroinnin hyödyntämisestä.
Elintapoihin liittyen käsitellään syömistä, liikkumista ja painonhallintaa. Insuliinihoito-osuudessa kuvataan eri insuliinien vaikutusta, insuliinien käyttöä ja annostelua sekä insuliinipumppuhoitoa. Muiden lääkkeiden osalta tuodaan esille yleiset hoidon periaatteet sekä lääkekohtaiset käytössä huomioitavat asiat.
Erikseen käsitellään tyypin 1 ja tyypin 2 sekä raskausdiabeteksen, lasten ja nuorten, työikäisten ja iäkkäiden diabeteksen hoitoa. Diabetekseen liittyvien lisäsairauksien ehkäisy, oireet ja hoito kuvataan elinryhmittäin.


Tekijät

Päätoimittaja
Pirjo Ilanne-Parikka LT
Toimittajat
Leo Niskanen LKT, dos.
Tapani Rönnemaa LKT, prof.
Marja-Terttu Saha LT, dos.