Diabetes

Pirjo Ilanne-Parikka, Leo Niskanen, Tapani Rönnemaa, Marja-Terttu Saha (toim.)
1. painos 2019, 664 sivua, sidottu
EAN/tuotenumero
9789516565548
Saatavuus
Varastossa
95,00 €
Diabeteksen hoidossa painottuvat yksilöllisesti elintavat, ruokavalio- ja liikuntahoito sekä niiden yhteensovittaminen tarpeenmukaisiin lääkehoitoihin ja insuliinihoitoon. Diabeteksen hoito on glukoosiaineenvaihdunnan häiriöiden hoidon lisäksi liitännäis- ja lisäsairauksien ehkäisyä ja hoitoa.

Teoksessa kuvataan glukoosiaineenvaihdunnan sekä rasva- ja valkuaisaineiden aineenvaihdunnan häiriöiden mekanismeja sekä häiriöiden aiheuttamien lisäsairauksien patofysiologiaa.

Hoidon tavoitteiden määrittely ja hoidon suunnittelu tehdään yhteistyönä diabetesta sairastavan kanssa. Pitkäaikaissairauden hoidossa korostuu aktiivinen seuranta sekä omahoidon ja hoidossa jaksamisen tukeminen. Verenglukoosin seurannan yhteydessä annetaan ohjeita muun muassa sensoroinnin hyödyntämisestä.

Elintapoihin liittyen käsitellään syömistä, liikkumista ja painonhallintaa. Insuliinihoito-osuudessa kuvataan eri insuliinien vaikutusta, insuliinien käyttöä ja annostelua sekä insuliinipumppuhoitoa. Muiden lääkkeiden osalta tuodaan esille yleiset hoidon periaatteet sekä lääkekohtaiset käytössä huomioitavat asiat.

Erikseen käsitellään tyypin 1 ja tyypin 2 sekä raskausdiabeteksen, lasten ja nuorten, työikäisten ja iäkkäiden diabeteksen hoitoa. Diabetekseen liittyvien lisäsairauksien ehkäisy, oireet ja hoito kuvataan elinryhmittäin.


Tekijät

Päätoimittaja

Pirjo Ilanne-Parikka LT

Toimittajat

Leo Niskanen LKT, dos.
Tapani Rönnemaa LKT, prof.
Marja-Terttu Saha LT, dos.

Teoksesta muualla

”Duodecimin oppikirjasarjan Diabetes-kirja on aiempaa Hyvä hoito sarjassa ilmestynyttä Diabetes-kirjaa parempi ja siksi erinomainen käsikirja kaikille ammattilaisille ja alan opiskelijoille. Kirjassa on ymmärrettävä patofysiologian osuus, hyvä hakemisto ja viimeisin tieto vaikkapa tyypin 2 diabeteksen uusista alaluokista ja insuliinipumpuista. Kirja tarjoaa paljon pieniä käytännönläheisiä esimerkkejä, havainnollistavia taulukoita ja linkkejä lisätietoon sekä verkossa olevaan ohjausmateriaaliin. Ne ovatkin kirjan parasta antia. Lisäksi yleislääkärinä arvostan liki kannesta kanteen huokuvaa kokonaisvaltaista otetta potilaan hoitoon, potilaslähtöisyyttä ja elintapa-asioiden korostamista, toki lääkityksiä unohtamatta." Suvi Hietaniemi, Lääkärilehti 12/2020

Arvostelut

Write Your Own Review
Tuotteiden arvostelu on mahdollista ainoastaan verkkokauppamme rekisteröidyille asiakkaille. Tuotteiden tosiallista ostamista ja käyttöä emme erikseen varmenna.