Ensihoito-opas

Tom Silfvast, Sanna Hoppu, Jouni Kurola, Vesa Lund, Matti Martikainen (toim.)
9.-10. painos 2023, 224 sivua, nidottu
EAN/tuotenumero
9789516568532
Saatavuus
Varastossa
68,00 €

Ensihoito-oppaan toimintaohjeissa määritellään ajalliset ja toiminnalliset tavoitteet erilaisiin ensihoidon tehtäviin sekä kuvataan hoidon kulku potilaan ensiarviosta kuljetustarpeen ja jatkohoidon arviointiin.

Kussakin tehtävälajissa on yhteenveto potilasryhmän erityispiirteistä ja hoidon yleisperiaatteista. Opas sisältää ohjeet myös kuljetukseen johtamattomista tehtävistä, tavallisimmista ensihoidon toimenpiteistä ja lääkkeiden käytöstä.

Ensihoito-oppaan 9. painoksessa sisältö ja rakenne on uudistettu kauttaaltaan. Tämä opas on suunnattu ensihoidon hoitotasolle. Oppaan käyttö edellyttää ensihoidon perusteiden riittävää osaamista ja hoitoperiaatteiden tuntemista.

Toimintaohjeet ovat osa viranomaisten yhteiseen kenttäjohtojärjestelmään sisältyvää kansallista sähköistä ensihoitokertomusta (KEJO-EHK).

Ensihoito-opas on laadittu ensihoitajien ja ensihoidon hoito-ohjepyyntöihin vastaavien lääkäreiden työn tueksi. Opas ilmestyy sähköisessä muodossa Terveysportissa (www.terveysportti.fi).Tekijät

Päätoimittaja

Tom Silfvast LKT, dos.

Toimittajat

Sanna Hoppu LT, dos.
Jouni Kurola LT, prof.
Vesa Lund LT
Matti Martikainen LT

Arvostelut

Write Your Own Review
Tuotteiden arvostelu on mahdollista ainoastaan verkkokauppamme rekisteröidyille asiakkaille. Tuotteiden tosiallista ostamista ja käyttöä emme erikseen varmenna.