Peliriippuvuus

Hannu Alho, Mauri Aalto, Sari Castrén, Mari Pajula (toim.)
1. painos 2022, n. 200 sivua, nidottu
EAN/tuotenumero
9789516569393
Saatavuus
Tulossa
55,00 €
Peliriippuvuus-kirjassa käsitellään digi- ja rahapeliongelmia sekä niihin johtavia tekijöitä, haittoja, tunnistamista ja hoitoa sekä ennaltaehkäisyä. Teoksessa kuvataan peliriippuvuuden kehittymisen syy- ja riskitekijöitä, ongelmapelaamisen ja peliriippuvuuden tunnistamista ja diagnostiikkaa, tukipalveluita sekä hoitoperiaatteita.

Monet havahtuvat liiallisen pelaamisen aiheuttamiin haittoihin vasta siinä vaiheessa, kun pelaamisella alkaa olla vakavia vaikutuksia yleiselle hyvinvoinnille tai sosiaalisia ja terveydellisiä haittoja. Häpeälliseksi koettua ongelmaa salaillaan ja asiantuntija-apua haetaan yleensä varsin myöhään. Ongelmapelaajien läheiset eivät ole yleensä selvillä pelaamisen määrästä ja ongelmien vaikeudesta, esimerkiksi rahapeliongelmiin liittyvästä velkaantumisesta. 
Kirjassa kuvataan peliongelmien tunnusmerkkejä, ongelmien tunnistamisessa ja arvioinnissa käytettäviä mittareita sekä peliongelmiin liittyviä muita sairauksia ja häiriöitä. Teos tarjoaa tietoa myös erilaisista tuki- ja hoitopalveluista sekä velka- ja sosiaalineuvonnasta.

Teoksessa käsitellään myös Suomessa rahapelipolitiikkaa ohjaavia tavoitteita sekä yhteiskunnan vastuuta haittojen hallinnassa. Digipelaamiseen liittyen käsitellään pelaamisen sääntelyä ja digipelaamisen yhteiskunnallista merkitystä.

Peliriippuvuus on ensimmäinen suomenkielinen peliongelmiin laaja-alaisesti paneutuva teos. Se on tarkoitettu terveys- ja sosiaalialan ammattilaisille, mutta myös peliongelmista kärsiville ja heidän läheisilleen. Teos sopii myös terveys- ja sosiaalialaa opiskeleville sekä näillä aloilla työskentelevien täydennyskoulutukseen. 

Tekijät

Päätoimittaja
Hannu Alho LT, prof.

Toimittajat
Mauri Aalto LT, prof.
Sari Castrén FT, psykologi
Mari Pajula VTM

Arvostelut

Write Your Own Review
Vain rekisteröityneet käyttäjät voivat arvostella tuotteita. Ole hyvä ja Kirjaudu sisään tai Luo tili.