Gerontologia

Taina Rantanen, Katja Kokko, Sarianna Sipilä, Anne Viljanen (toim.)
5., uudistettu painos 2022, n. 470 sivua, sidottu
EAN/tuotenumero
9789523602465
Saatavuus
Tulossa
87,00 €
Ihmisen elinajan piteneminen ja siihen liittyvä väestön ikääntyminen ovat merkki yleisestä hyvinvoinnin lisääntymisestä. Tähän myönteiseen kehitykseen liittyy kuitenkin uhkia, kuten eriarvoisuuden, syrjäytymisen ja toimeentulovaikeuksien lisääntyminen ja vaikeudet taata palvelut tyydyttävän elämänlaadun turvaamiseksi elämän kaikissa vaiheissa. Nämä tosiasiat vaikuttavat yhteiskuntapolitiikan eri sektoreilla ja sosiaali- ja terveyspolitiikan alueella tapahtuvaan suunnitteluun ja toimenpiteisiin.

Kauttaaltaan päivitetty Gerontologia antaa uusimpiin tutkimustuloksiin perustuvan kokonaiskuvan väestön ikääntymisestä, terveydestä ja toimintakyvystä, yksilön vanhenemiseen liittyvistä muutoksista, toimintakyvyn arvioinnista ja toimintakyvyn ylläpitämisen ja parantamisen keinoista itsenäisen elämän turvaajina viimeisiin elinvuosiin saakka. Lisäksi tarkastellaan keinoja ja mahdollisuuksia edistää hyvää vanhenemista ja ylläpitää työkykyä.

Gerontologia soveltuu sosiaali- ja terveydenhoitoalaa, lääketiedettä, yhteiskunta- ja kasvatustieteitä, liikuntatieteitä ja terveystieteitä opiskelevien oppikirjaksi. Teos soveltuu myös täydennyskoulutukseen monilla niillä ammattialoilla, joilla ihmisen vanheneminen ja hyvään vanhuuteen liittyvät kysymykset ovat ajankohtaisia.

Arvostelut

Write Your Own Review
Vain rekisteröityneet käyttäjät voivat arvostella tuotteita. Ole hyvä ja Kirjaudu sisään tai Luo tili.