Vaikuttavuus sosiaali- ja terveydenhuollossa

Antti Malmivaara
1. painos 2022, 281 sivua, nidottu
EAN/tuotenumero
9789523602861
Saatavuus
Varastossa
42,00 €

Vaikuttavuus on sosiaali- ja terveydenhuollon tärkein kysymys. Miten voimme tarjota yhdenvertaisesti laadukkaita palveluita, jotka mahdollisimman hyvin edistävät kansalaisten ja väestön terveyttä ja hyvinvointia?

Kirjan Vaikuttavuus sosiaali- ja terveydenhuollossa  lukujen otsikot koostuvat sosiaali- ja terveydenhuollon tärkeimmistä kysymyksistä. Hoidon saatavuus ja saavutettavuus, laadukkuus ja yhdenvertaisuus sekä vaikuttavuus, turvallisuus ja kustannusvaikuttavuus kulkevat punaisena lankana läpi kirjan. 

Aiheina ovat peruskäsitteiden määrittely, vaikuttavuustiedon tarve ja tiedon saavuttaminen, soveltaminen ja hyödyntäminen sekä sosiaali- ja terveydenhuollon toiminnan optimointi.  Lisäksi aiheina ovat arkivaikuttavuuden lääketiede sekä valtakunnallisen tason ja organisaatiotason vision, strategian ja arvon luomisen periaatteet.

Lukijat voivat käyttää kirjaa sekä oppikirjana että käsikirjana ajankohtaisessa päätöksenteossa. 


Tekijät

Antti Malmivaara

Professori, lääketieteen ja kirurgian tohtori Antti Malmivaara on toiminut Suomen terveydenhuollon menetelmien yksikön ylilääkärinä ja THL:n terveys- ja sosiaalitalousyksikön ylilääkärinä. Malmivaara on ollut sivutoiminen Käypä hoito -toimittaja 20 vuoden ajan. Malmivaaran julkaisemat tieteelliset tutkimukset käsittelevät erityisesti lääketieteellisen hoidon vaikuttavuutta, turvallisuutta ja kustannusvaikuttavuutta. Kansainvälisiä tieteellisiä julkaisuja on yli 200 ja niihin on viitattu yli 11 000 kertaa. Malmivaara on järjestelmällisiä katsauksia julkaisevan Cochrane Back and Neck -toimituskunnan ja Cochrane Rehabilitation -ohjausryhmän sekä Euroopan kuntoutuslääketieteen akatemian jäsen. Hän on luonut arkivaikuttavuuden lääketieteen ja vertaiskontrolloidun tutkimuksen käsitteet, ohjeistot kliinisten ja järjestelmiin kohdistuvien interventioiden vaikuttavuuden ja tulosten sovellettavuuden arviointiin sekä suosituksen sosiaali- ja terveydenhuollon visiolle ja strategialle.   

Teoksesta muualla


Arvostelut

Write Your Own Review
Tuotteiden arvostelu on mahdollista ainoastaan verkkokauppamme rekisteröidyille asiakkaille. Tuotteiden tosiallista ostamista ja käyttöä emme erikseen varmenna.