Peruselintoimintojen häiriöt ja niiden hoito

Tero Ala-Kokko, Seppo Alahuhta, Harri Hyppölä, Johanna Kaartinen, Tuuli Savolainen, (toim.)
4., tarkistettu painos 2022, 512 sivua, nidottu
EAN/tuotenumero
9789523603813
Saatavuus
Varastossa
82,00 €
Peruselintoimintojen häiriöt ja niiden hoito käsittelee akuutisti sairastuneen potilaan tilan arviointia, tutkimuksia, hoitoa ja hoidon järjestämistä. Teoksessa kuvataan elintoimintojen fysiologiaa ja häiriöiden patofysiologiaa, joiden ymmärtäminen luo pohjan häiriötilojen tunnistamiselle ja hoitoperiaatteiden omaksumiselle.

Kirja ohjaa oikea-aikaiseen alkuvaiheen tutkimuksiin ja hoitoon. Häiriöiden hoito kuvataan elinryhmittäin. Aikakriittisten hoitopolkujen kautta hahmottuvat esimerkiksi sepsiksen, aivoverenkiertohäiriöiden ja rintakipupotilaan diagnostiikan ja hoidon toteutusperiaatteet.
 
Omina kokonaisuuksinaan käsitellään verisuoniyhteyksiä, lääkehoitoa sekä neste- ja ravitsemushoitoa. Muita aiheita ovat potilaan tukeminen äkilliseen vakavaan sairastumiseen liittyvässä psyykkisessä kriisissä sekä lasten, vanhusten, palliatiivisessa hoidossa olevien ja päihteitä käyttävien potilaiden päivystyksellisen hoidon erityispiirteet. 

Neljäs, tarkistettu painos vastaa pääosin kolmatta, uudistettua painosta.

Peruselintoimintojen häiriöt ja niiden hoito on erityisen hyödyllinen päivystyksessä työskenteleville sekä muille peruselintoimintojen häiriöiden hoitoa toteuttaville lääkäreille, sairaanhoitajille ja ensihoitajille. Teos soveltuu myös perusoppikirjaksi. 

Tekijät

Päätoimittaja

Tero Ala-Kokko LT, prof.

Toimittajat

Seppo Alahuhta LT, prof. emer.
Harri Hyppölä LT, dos.
Johanna Kaartinen LT
Tuuli Savolainen LL

Teoksesta muualla


Arvostelut

Write Your Own Review
Tuotteiden arvostelu on mahdollista ainoastaan verkkokauppamme rekisteröidyille asiakkaille. Tuotteiden tosiallista ostamista ja käyttöä emme erikseen varmenna.