Lasten ja nuorten kognitiiviset ja käyttäytymisterapiat

Klaus Ranta, Jorma Fredriksson, Minna Koskinen, Martti T. Tuomisto (toim.)
1. painos 2018, 627 sivua, sidottu
EAN/tuotenumero
9789516565173
Saatavuus
Varastossa
112,00 €
Mielenterveyden häiriöt ovat suomalaisten lasten ja nuorten merkittävimpiä ja yleisimpiä sairauksia. Nuorista jopa 20 %:lla ja lapsistakin noin 12–15 %:lla arvioidaan olevan ongelmia tai oireita, jotka täyttävät jonkin mielenterveyden häiriön kriteerit.

Lasten ja nuorten kognitiiviset ja käyttäytymisterapiat on ensimmäinen suomenkielinen perusteos lasten ja nuorten kognitiivisten ja käyttäytymisterapioiden kentästä ja työmenetelmistä. Käytännönläheinen tietopaketti antaa selkeitä työkaluja ja työskentelyvalmiuksia kognitiivisten ja käyttäytymisterapeuttisten menetelmien käyttöön sekä lasten ja nuorten lievissä tunteiden tai käyttäytymisen ongelmatilanteissa että kliinisissä mielenterveyden häiriöissä. Kirjassa kuvataan työtapojen lisäksi pääpiirteittäin myös lasten ja nuorten eri ongelmien ja mielenterveyden häiriöiden takana olevaa tutkimustietoa ja teoriaa.

Lasten ja nuorten kognitiiviset ja käyttäytymisterapiat soveltuu niin lasten ja nuorten parissa työskenteleville ammattilaisille kaikilla toimintasektoreilla kuin myös psykoterapeutiksi koulutettaville tai psykoterapeuttisista menetelmistä kiinnostuneille. Kirjassa esitellyt työtavat on kuvattu niin konkreettisina, että ne antavat aineksia interventioihin ja työskentelymalleihin myös kuraattoreille, koulupsykologeille, opettajille ja erilaisille lasten ja nuorten ohjaajille laajasti sosiaali- ja terveydenhuollon kentässä.

Tekijät


Arvostelut

Write Your Own Review
Tuotteiden arvostelu on mahdollista ainoastaan verkkokauppamme rekisteröidyille asiakkaille. Tuotteiden tosiallista ostamista ja käyttöä emme erikseen varmenna.