Lapset, nuoret ja älylaitteet - Taiten tasapainoon

Silja Kosola, Mona Moisala, Päivi Ruokoniemi (toim.)
1. painos 2019, 176 sivua, nidottu
EAN/tuotenumero
9789516567436
Saatavuus
Varastossa
32,00 €
Lähes jokaisen suomalaisen lapsen ja nuoren käytettävissä on älylaite, ja sen kautta heidän ulottuvillaan onkin koko maailma – kaikessa ihanuudessaan ja raadollisuudessaan, vaikka kellon ympäri. Siinä missä nuoret aiemmin ottivat vanhempiensa kanssa yhteen kotiintuloajoista ja päihdekokeiluista, nykyisin vääntöä syntyy usein älylaitteiden käytöstä. 

Lapset, nuoret ja älylaitteet -kirjan tavoitteena on tiedon avulla poistaa turhia epäluuloja ja huolia ja siten voimaannuttaa meidät älylaitteiden käyttäjät, niin vanhat kuin nuoretkin. Samalla kirja opastaa meitä reagoimaan johdonmukaisesti silloin, kun tilanne sitä vaatii. 

Kirjoittajat ovat älylaitteisiin, niiden toiminnallisuuksiin sekä lasten ja nuorten tasapainoiseen kehitykseen ja hyvinvointiin perehtyneitä tutkijoita ja asiantuntijoita. Kirjassa käsitellään älylaitteiden vaikutuksia niin aivojen kehitykseen, vuorovaikutukseen kuin vapaa-ajan viettotapoihinkin. Kirja vastaa ajankohtaisiin kysymyksiin: Kuinka hallita älylaitteiden aiheuttamaa stressiä? Aiheuttavatko älylaitteet riippuvuutta? Miten pelaaminen vaikuttaa lapsiin ja nuoriin? Onko älylaite heille turvallisuusriski? Vinkkejä tarjotaan myös siihen, kuinka älylaitteita kannattaa lähestyä oppimisen, unen ja fyysisen terveyden edistämisen näkökulmista.  

Toivomme, että tämä kirja edistää kaikkien lasten ja nuorten hyvinvoinnista kiinnostuneiden aikuisten kehittymistä älylaitteiden tasapainoisen käytön tukijoiksi. Digitaalinen aika edellyttää meiltä aikuisilta kasvattajina uudenlaista osaamista ja tarjolla olevien mahdollisuuksien ymmärrystä ja hallintaa.  Lisäksi tarvitsemme itsesäätelyn taitoa sitä opettelevien lastemme ja nuortemme rinnalla.

Lue kevään 2019 uutuusluettelon juttu kirjasta.

Tekijät

LT, dosentti Silja Kosola on nuorisolääkäri ja kahden teinin äiti. Silja pyrkii edistämään lasten ja nuorten terveyttä ja hyvinvointia palkkatyönsä lisäksi myös tutkimuksen, koulutuksen ja viestinnän keinoin.

LT Päivi Ruokoniemi on lääkäri sekä kahden digi-ikäisen lapsen äiti. Työkseen Päivi päätoimittaa ja tuottaa tutkimuksiin perustuvaa tietoa kaikille kiinnostuneille ja erityisesti lääketieteellisen päätöksenteon tueksi.

PsT Mona Moisala on aivotutkija ja pienen pojan äiti. Mona on tutkinut digiaikakauden vaikutuksia nuorten aivoihin ja keskittymiskykyyn.

Arvostelut

Write Your Own Review
Tuotteiden arvostelu on mahdollista ainoastaan verkkokauppamme rekisteröidyille asiakkaille. Tuotteiden tosiallista ostamista ja käyttöä emme erikseen varmenna.