Ei tuotteita0,00 €

Ei tuotteita0,00 €

Masennus

Masennus

Olli Kampman, Tarja Heiskanen, Matti Holi, Matti O. Huttunen, Jyrki Tuulari (toim.)

1. painos 2017, 432 sivua, sidottu

EAN/tuotenumero:
9789516564404
Saatavuus:
Varastossa

Suositushinta: 85,00 €

Hinta: 51,00 €

Masennus käsittelee masennustilaan vaikuttavia psykologisia, biologisia ja sosiaalisia tekijöitä, sairauden tunnistamista, oireita ja kulkua sekä hoitoa ja kuntoutumista. Eri hoitomuodoista esitellään kattavasti masennuksen lääkehoito ja muut biologiset hoidot, psykoterapiat ja verkkoterapiat sekä taideterapiat. Lisäksi kuvataan liikunnan ja omahoidon merkitystä. 
Kirjassa käsitellään sekä akuuttia masennustilaa että pitkäaikaista masennusta. Erityisryhmistä huomioidaan synnytyksenjälkeinen masennus, kaamosmasennus, lasten ja nuorten sekä iäkkäiden ja maahanmuuttajien masennustilat. 
Masennukseen liittyvistä muista mielenterveyden häiriöistä ja ongelmista esillä ovat muun muassa unihäiriöt, työuupumus, päihderiippuvuudet, kaksisuuntainen mielialahäiriö, ahdistuneisuus- ja persoonallisuushäiriöt sekä itsemurhariski. 
Kirjassa kuvataan masennusta sairastavan henkilön läheisten tilannetta ja avunsaantimahdollisuuksia sekä masennusta sairastavan työelämässä selviytymistä ja sosiaaliturvaa. Masennusta tarkastellaan myös inhimillisen kokemuksen ja väestössä esiintyvien asenteiden näkökulmasta. 
Tapausesimerkit ja ohjeet havainnollistavat käsiteltyjä aiheita. 
Masennus on hyödyllinen terveydenhoitoalan ammattilaisille sekä alan opiskelijoille. Kirja sopii potilaille, heidän läheisilleen ja kaikille mielenterveydestä kiinnostuneille. 

Tekijät

Olli Kampman, apulaisprofessori, Tampereen yliopisto, Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri. LT, psykiatrian erikoislääkäri, psykoterapeutti

Tarja Heiskanen, terveystoimittaja, YTM, sosiaalipsykologi.

Matti Holi, toimialajohtaja, HYKS Psykiatria, dosentti (HY). LT, psykiatrian erikoislääkäri, oikeuspsykiatrian erikoislääkäri

Matti O. Huttunen, psykiatri, psykoterapeutti, professori. LKT, psykiatrian erikoislääkäri

Jyrki Tuulari, psykologi, kouluttajapsykoterapeutti, YTM