Törmäyksistä työniloon - Työterveyshuolto tukena työn ristiriidoissa

Sanna Aulankoski
1. painos 2016, 111 sivua, nidottu
EAN/tuotenumero
9789516565555
Saatavuus
Varastossa
34,00 €
Työpaikkojen konfliktien ratkonta on haasteellista, ja siinä tarvitaan joskus apua. Törmäyksistä työniloon – Työterveyshuolto tukena työn ristiriidoissa -kirjassa tarkastellaan työterveyshuollon tarjoaman avun eri muotoja: konsultointia, arviointia, sovittelua ja yksilötukea.

Kirja on suunnattu ensi sijassa työn ihmissuhdepulmia työkseen setviville työterveyshuollon työntekijöille ja heidän kanssaan yhteistyötä tekeville johtajille, esimiehille sekä työsuojelun ja henkilöstöhallinnon edustajille. Ammattilaisille suunnattujen vinkkien lisäksi kirjan yleispätevämmät aiheet – ratkaisukeskeisyys, konfliktien hallinta ja tietoisuustaidot – voivat puhutella jokaista työn ihmissuhdeongelmia kohtaavaa.

Kirjassa haastetaan pohtimaan tieteen ja kriittisen ajattelun roolia ja huomaamaan, ettei työelämän ja terveydenhuollon kehittämisen tarvitse merkitä vain teknologisia uudistuksia. Muutosta voisi syntyä myös selkeämmillä puhe- ja toimintatavoilla sekä sovittamalla yhteen toimijoiden oikeudet ja velvollisuudet nykyistä paremmin.

Työhyvinvoinnista puhuminen innostaa kaikki talkoisiin, mutta heikentää samalla tieteen merkitystä työelämässä. Toisin kuin usein ajatellaan, työhyvinvointi ei täydennä työterveyttä. Hyvinvointi työssä tarkoittaa terveyttä – tietotyössä etenkin mielenterveyttä. Subjektiivisen ja objektiivisen yhdistävänä terveys on hyvinvointia laajempi käsite.

Tekijät

Sanna Aulankoski

Työterveyspsykologi, psykoterapeutti, työnohjaaja, sovittelija ja ratkaisukeskeinen valmentaja. Työskennellyt työyhteisökysymysten parissa julkishallinnon organisaatioissa ja yrityksissä. Kouluttanut terveydenhuollon ammattilaisia ratkaisukeskeisiksi psykoterapeuteiksi ja sovittelijoiksi. Opiskellut Tampereen yliopistossa sosiaalipsykologiaa ja filosofiaa. Perehtynyt etenkin tieteenfilosofiaan, pragmatismiin ja fenomenologiaan.


Teoksesta muualla

Tutustu Mieletöntä! Anja Snellman -podcastiimme, jossa vieraana Sanna Aulankoski.

Arvostelut

Write Your Own Review
Tuotteiden arvostelu on mahdollista ainoastaan verkkokauppamme rekisteröidyille asiakkaille. Tuotteiden tosiallista ostamista ja käyttöä emme erikseen varmenna.