Syöpälääkkeet

Erkki Elonen, Hanna Tolonen, Mika Kontro, Konsta Malmi, Olli Tenhunen, Terhi Wilppu (toim.)
1. painos 2021, 888 sivua, nidottu
EAN/tuotenumero
9789516566767
Saatavuus
Varastossa
84,00 €
Syöpälääkkeet auttaa toteuttamaan syövän lääkehoitoa oikein ja turvallisesti. Yleisissä ohjeissa käsitellään syöpälääkkeiden luokittelua, työ- ja potilasturvallisuutta, lääkkeiden käsittelyä ja käyttökuntoon saattamista sekä annosten määrittämistä ja antotapoja. Osassa artikkeleista on myös lääkeneuvonnan tueksi -ohjeet potilasohjauksen tueksi. Lisäksi tarkastellaan lääkkeiden vaikutusmekanismeja, haitta- ja yhteisvaikutuksia, hoidon toteutusta munuaisten ja maksan vajaatoiminnassa, lääkeresistenssiä ja tukihoitoja.

Teoksessa on ohjeet lähes kaikista Suomessa käytössä olevista syöpälääkkeistä, mukana on myös syövän hoidossa käytettävät hormonivalmisteet ja suojalääkkeet, yhteensä 190 lääkettä. Lääkekohtaiset ohjeet sisältävät kunkin lääkkeen käytössä tarvittavan oleellisen tiedon. Rajaukset ja painotukset perustuvat tekijöiden pitkäaikaiseen työkokemukseen. 

Syöpälääkkeet on tarkoitettu erityisesti lääkäreille ja sairaanhoitajille, sairaala-apteekeissa työskenteleville proviisoreille ja farmaseuteille sekä muille syövän lääkehoitoja toteuttaville ja ohjaaville ammattilaisille. Työturvallisuusohjeet ovat tärkeitä kaikille syöpäpotilaita hoitaville. 

Oppaan verkkoversio on käytettävissä Duodecim lääketietokannassa (www.terveysportti.fi).

Tekijät

Toimittajat

Erkki Elonen LKT, dos.
Mika Kontro LT, dos.
Konsta Malmi proviisori
Olli Tenhunen LT, dos.
Hanna Tolonen proviisori
Terhi Wilppu proviisori

Kirjoittajat

Erkki Elonen LKT, dos.
Lotta Grönholm LT, HL
Johanna Gustafsson LL
Elina Holopainen LL
Mika Kontro LT, dos.
Konsta Malmi proviisori
Tuija Tapaninen LT, proviisori
Olli Tenhunen LT, dos.
Suvi Tuohinen LT
Hanna Tolonen proviisori
Anni Turunen proviisori
Terhi Wilppu proviisori

Arvostelut

Write Your Own Review
Tuotteiden arvostelu on mahdollista ainoastaan verkkokauppamme rekisteröidyille asiakkaille. Tuotteiden tosiallista ostamista ja käyttöä emme erikseen varmenna.