Resilienssi arjessa

Krisse Lipponen
1.–3. painos 2022, 340 sivua, nidottu
EAN/tuotenumero
9789523600386
Saatavuus
Varastossa
Suositushinta 36,00 €
Hinta 25,20 €
•    Käsityksesi onnellisuudesta vaikuttaa kykyysi kestää vaikeuksia.
•    Resilienssi kasvaa ja vahvistuu jokapäiväisissä kohtaamisissa ja tilanteissa.
•    Vaikeuksista selviämiseen tarvitset myös läheisten tukea ja ympäristön tarjoamia mahdollisuuksia.

Hyvään elämään kuuluu vaikeuksia, ja niistä selviäminen on onnellisuuden ytimessä. Resilienssi on kykyä kohdata vaikeuksia ja selvitä niistä tai niiden kanssa. Kirja esittelee resilienssin monimuotoisuutta positiivisen psykologian ja ratkaisukeskeisen menetelmän kautta.

Kirja kuvaa resilienssin yhteiskunnallista ja kulttuurista pohjaa ja sen arjessa uusintuvaa luonnetta. Myönteiset ihmissuhteet, omien ja ympäristön vahvuuksien tunteminen ja oma toimijuus mahdollistavat selviämisen vaikeissakin vaiheissa. Näitä resilienssin ulottuvuuksia luodaan ja kasvatetaan, kuten kaikkia taitoja, harjoittamalla niitä, jatkuvasti.

Tapausesimerkkien ja elämäntarinoiden kautta kirja auttaa tunnistamaan resilienssiä ja sen kehittämistä. Käytännön esimerkit esittelevät tapoja vahvistaa niin yksilön kuin ryhmän selviämistä vaikeista tilanteista. Ryhmän resilienssi koostuu yllättävän saman kaltaisista asioista kuin yksilön resilienssi – esimerkiksi työyhteisöissä ja kouluissa voidaan vahvistaa ihmisten ja ryhmien resilienssiä osana normaalia toimintaa. Kirjan harjoituksista voi hyötyä niin ohjaus- ja esimiestyössä kuin koulutus-, sosiaali- ja terveydenhuoltoalallakin.

Syvimmiltään resilienssi on elinvoiman säie, joka mahdollistaa hyvinvoinnin tilanteissa, jota elämä eteen tuo. Se luodaan ja sitä ylläpidetään omilla teoilla, oppimisella, asenteilla, ja sitä vahvistetaan jokapäiväisissä kohtaamisissa ja tilanteissa.

Tekijät

Krisse Lipponen
Sosiaalipsykologi VTM, vaativan erityistason ratkaisukeskeinen psykoterapeutti, työnohjaaja ja kouluttaja. Positiivisen psykologian ja ratkaisukeskeisen menetelmän asiantuntijuus on jalostunut käytännön työn ja tutkimustiedon yhdistämisestä. Ihmiselämän moninaisuus, asiakaskohtaamisissa esiin nousevat erilaiset tavat ja mahdollisuudet luoda hyvää elämää innostavat pohtimaan teemoja vielä pidemmälle.

Teoksesta muualla

Miksi vahva resilienssi on tärkeää hyvän elämän kannalta? Entä miten resilienssi näkyy esimerkiksi kulttuurissamme? Kuuntele Mieletöntä Anja Snellman -podcast, jossa vieraana sosiaalipsykologi ja vaativan erityistason psykoterapeutti Krisse Lipponen

Arvostelut

Write Your Own Review
Tuotteiden arvostelu on mahdollista ainoastaan verkkokauppamme rekisteröidyille asiakkaille. Tuotteiden tosiallista ostamista ja käyttöä emme erikseen varmenna.